Is september een goede vakantiemaand om naar Tirol te gaan, qua weer?

We overwegen naar Tirol te gaan in september, maar ik vraag me af of je dan nog redelijk weer hebt. Kan je dan in het zonnetje zitten/liggen of is het vaak grijs en bewolkt? Graag ervaringen, geen grafiekjes. ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben de afgelopen 3 jaar in Oostenrijk op vakantie geweest, onder andere in Tirol. Het weer wisselt erg, we hebben vorig jaar een week zon gehad en de week erna alleen maar regen, maar soms is het ook alleen maar mooi. Gokje dus!

Het KAN er net als elders in september nog heel mooi weer zijn! Ik vind een zonnetje en 20 graden mooi weer om erop uit te gaan, maar iemand anders vind 24graden of hoger mooier. Tirol is erg mooi om te wandelen en om mooie plekken te bezoeken en je kunt er vele activiteiten vinden. Wel kan het weer van plaats tot plaats erg verschillen! Dus op de ene plek kan het grijs en regenachtig zijn terwijl het 25 km verderop onbewolkt en zonnig is, dit komt doordat buien niet over bepaalde bergen kunnen door de luchtdruk ofzoiets. De kans dat je lekker in het zonnetje kunt zitten is erg groot alleen 's avonds zal het snel afkoelen. Ik vind dat september een maand is waarbij je geluk moet hebben qua weer, maar dat lukt over het algemeen ook wel!

Zoals de rest al aangeeft is september in Tirol een onvoorspelbare maand, net als in Nederland. Je kunt het geluk hebben dat je prachtig nazomerweer hebt met zomerse temperaturen en veel zon. Voor hetzelfde geld zit je in een periode waarin buien en lage temperaturen de toon bepalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100