Hallo wij willen met de trike en vouwwagen begin Juni via Duitsland en Zwitserland Naar Italie. Wie heeft er nog een mooie route? liefst binnendoor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wij gingen vroeger altijd via de Matterhorn. Routebeschrijving staat vast wel op internet.

Richting Karlsruhe in Duitsland, en dan volgens mij de E35 naar Basel. Overnachten in een hotel in Luzern. De volgende dag via de Gotthardpass (zeer mooi!) naar Chiasso. Hier de Italiaanse grens over. Waar je dan heengaat ligt aan waar je moet zijn in Italië.

Ga eenmaal in Duitsland zo snel mogelijk de saaie snelweg op naar het zuiden om daar de Grand Saint Bernhard over te gaan en op de grens aan te komen in Aosta. Vanaf daar is het alleen maar mooi om te zien, en genoeg kampeermogelijkheden onderweg. Het allermooiste is om vanaf daar naar Elba te reizen (even doorrijden naar Piombino, mooie rit lang o.a. Pisa), het is maar een korte tocht eenmaal op de boot, maar Elba is wel echt de moeite waard, en zeker met een trike. Ook kan ik absoluut Corsica aanraden, maar dit is toch Franse grond (ook al denken de meeste Corsicanen daar anders over), hiernaartoe kan je de ferry vanaf Genua al nemen.. Toegevoegd na 1 minuut: En voor de terugweg.. ik deed deze reis meerdere malen (Corsica en Elba) ga dan terug via de lange mooie route door Oostenrijk en overnacht daar ook eens.. in de zomer is het er prachtig groen en volop campings te vinden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100