Schotland; Edinburgh en Glasgow. Van de zomer gaan we er heen. Wat zijn echte aanraders om te bezichtigen/doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rij vanuit Glasgow naar het noorden, via Fort William naar het dorpje Mallaig : de mooiste weg, die ik ooit gereden heb. In Mallaig kan je de pont nemen naar het eiland Skye : prachtig!!!

Edinburgh en Glasgow zijn alle twee hele leuke steden. In Edinburgh heb je het Edinburgh Castle, prachtig hoog boven de stad. In alle twee de steden kun je met een Britse bus een rondrit maken die je langs alle sites leidt. Als je geluk hebt en je bent in Edinburgh tijdens het festival, moet je dat zeker bezoeken. Glasgow is een wat modernere stad, maar ook daar zijn volop mooie oude gebouwen te bezoeken. Beroemd zijn de panden die ontworpen zijn door Mackintosh, met een typische Art Nouveaa-stijl. Je vindt ze door heel Glasgow. Glasgow was in 1990 culturele hoofdstad van Europa. Op elke straathoek is wel wat te doen.

Huur film: Monty Python And The Holy Grail, ga naar musical; Spamalot. Film in in Schotland opgenomen. Kastelen zijn te bezoeken.

kijk ook wat noordelijker. de schotse treinlijnen zijn zeer geliefd bij eo's rail away

Edinburgh: Neem een "ghost tour". Prachtig stukje history van de stad. Daarnaast is de stad 1 grote cultuur. Je hebt de Camera Obsecura welke ook leuk is. Als je met de boot gaat, stop dan onderweg ook bij het kasteel van Harry potter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100