wat kan ik doen tegen de opbouwende druk in de oren (hoofd)tijdens het landen in een vliegtuig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit ervaring weet ik dat vooral als je verkouden bent een daling in een vliegtuig echt hels kan zijn (om nog maar niet te spreken over het feit dat mijn ene oor daarna 20 uur dichtgezeten heeft). Bij de meeste drogisterij verkopen ze speciale oordopjes voor tijdens het vliegen. Je raakt de druk niet geheel kwijt, maar vooral tijdens verkoudheidperiodes helpen die dingen toch wel een hoop pijn (en doofheid) voorkomen.

iets kauwen, en/of je neus dicht houden met duim en wijsvinger en van binnenuit druk op uitoefenen, alsof je snuit. Je oren zullen direct weer openspringen.

Gelukkig kan ik op commando gapen en gapen helpt bij mij prima.

* 5 kauwgomballen nemen en kauwen kauwen kauwen * slikken * 'hang hang hang' (duidelijk articuleren) blijven zeggen (ok, mensen gaan kijken maar het helpt :-) doe ik altijd in de auto in een tunnel) * drukverlagende oordopjes (ik vind het ondingen maar anderen zweren erbij) * bij de stewardess naar bekertjes voor je oren vragen (volgens mij plastic bekers met watten ofzo)

Wellicht niets. Ik heb alles wat hierboven genoemd is (behalve het hang, hang, hang) geprobeerd en niets werkt. Als ik land staan mijn oren op barsten en hoor ik de eerste twee uur niets.

Er zijn hier speciale oordopjes voor. Zie link: http://www.noodzaken.nl/care-plus-flitemate-oordopjes-p-273.html

bij mij werkt aleen maar gapen, en daar heb ik niet zo`n moeite mee. :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100