verdamping bij vliegen voorkomen

Ervaring is dat na een vliegreis aftershave b.v. voor de helft verdampt is. Ik wil dure bodylotion meenemen op vakantie. Loop ik dt risico daar ook bij en/of is er een manier om het verdampen van vloeistof te voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de fles goed afgesloten is, hoeft het ook bij aftershave niet te gebeuren. Tijden een vlucht heb je te maken met drukverschillen, wat verdamping kan bevorderen. Maar bij een goed afgesloten fles zal dat niet gebeuren. Aftershave bevat veel alcohol, een vluchtige stof, wat makkelijk verdampt. Bodylotion bevat niet of nauwelijks vluchtige stoffen en zal daardoor ook niet zo snel verdampen.

je kunt je lotion in een plastic zakje doen want dan kan het niet verdampen

Volgens mij is dit helemaal niet mogelijk omdat het vliegtuig d.m.v. Blowers op overdruk wordt gehouden. Dat geldt volgens mij ook voor de bagage ruimte.

Zat die after shave in een koffer in het baggageruim ? Dan kan het zijn (als de fles ondersteboven lag) dat door de lagere druk de "luchtbel" in de fles de vloeistof naar buiten heeft gedrukt, en daar is het verdampt. Bij flexibele flessen (b.v. shampoo) druk ik de fles soms een beetje in en doe hem dan dicht, zodat in de fles zelf al onderdruk heerst. Tijdens het vliegen is er dan minder kans dat er wat uitloopt. Uit een goed afgesloten fles kan niks verdampen, ook niet in een vliegtuig.

Neem het mee in de cabine, daar is minder drukverschil dan in de bagageruimte. Goed afsluiten, ook al verdampt er dan vloeistof, het blijft wel in de fles dus zal later weer condenseren naar vloeistof. Bodylotion verdampt niet zo makkelijk als aftershave. Knijp voor de vlucht wat lucht uit de fles, dan zal hij tijdens de vlucht niet zo snel openspringen door het opbollen. Stop hem in een grote thermosfles die je luchtdicht af kunt sluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100