Voor 't eerst kamperen....

Wij willen voor 't eerst gaan kamperen met ons 1 jarig zoontje. We willen een 2e hands tent aanschaffen maar hebben ontdekt dat we er dan nog lang niet zijn. Wat hebben we nog meer echt nodig? En dan geen luxe dingen maar de nodige basics?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit je vraag af te leiden hebben jullie zelf weinig kampeerervaring. Daarom een tip: huur een ingerichte tent (google op gezinsvakantie en tent). Mocht het bevallen kun je daarna overgaan tot de aanschaf van een eigen tent. Oh en de tip van voldoende warme kleding, neem deze ter harte als je niet naar zuid-frankrijk, italie, spanje of verder afreist. Fijne vakantie!

Goede nachtrust Tent Matras Slaapzak Hoofdkussen Koken en eten Kookpan Kookpot Bordje Broodmes Snijmes Lepel Vork Keukenrol Afwasmiddel Klederdracht 2 broeken 2 shorts 2 T-shirts 2 truien Ondergoed Regenjas Hygiëne Handdoek Washandje Deodorant Zeep/shampoo Tandenborstel Tandpasta Toiletpapier Gadgets Zaklamp Batterijen Stoeltje koelbox Succes:)

Het ligt eraan waar je wilt gaan kamperen. Ga je echt op een natuurterrein staan dan is het fijn om je vuurtje aan te kunnen maken met een doodnormale aansteker of lucifers i.p.v. houtjes en schaafsel. Neem ook een multi-mes mee, en niet alleen om te kunnen snijden, maar ook eentje met een pincet. Neem ook een heleboel haringen mee, en genoeg touw, en een rol ducttape. Je weet maar nooit waar het goed voor is. En als aanvulling op bovenstaand antwoord, een paar heerlijk dikke dekens! Het kan koud zijn in de nacht, en ook als je 's avonds nog lekker buiten wilt zitten is het ook fijn om een goede deken bij je te hebben. Neem ook een gewoon lampje mee, en een verlengsnoer met zo'n 3 potige stekker. Het is zo fijn om gewoon verlichting te hebben bij je tent, en bij veel campings heb je gewoon elektra. Maar als je echt basic wilt, dan doe je dit natuurlijk niet. Veel plezier!

Neem ook voldoenfe warme kleding en beddengoed mee zeker als je in nederland blijft.

Naast al wat genoemd is: Het hangt er heel van af WAAR je wilt gaan kamperen: In een warm land of in Nederland. In een warm land zou ik een muskietennet meenemen voor over het kampeerbedje van je zoontje. Voor Nederland of hier in de buurt: Ik vond een waterdichte broek voor mijn zoontje toen die nog niet goed kon lopen wel ideaal. Kan het kind gerust door gras lopen of kruipen, ook bij minder goed weer.

zorg dat je een scherp stevig mes heb en een vuursteen, de rest is grotendeels luxe, als je die 2 dingen hebt is de rest desnoods nog wel te maken

Ik adviseer om een weekeend weg te gaan met de spullen die nu hebt. Schrijf op of schaaf aan wat je in dit weekend mist. En je gaat dan al beter voor bereidt voor een langere periode op pad. En je weet dan ook gelijk of camperen echt iets voor jullie is. Su6

Ben je, zijn jullie, lid van de ANWB? Kijk eens bij hun in de winkel en probeer folders e.d. te krijgen. Denk eraan dat de eerste aanschaf een dure aangelegenheid is. Zelfs met een 2ehands tent. Oh, ja zorg voor stahoogte in de tent, daar zal je jezelf later dankbaar voor zijn.

probeer voor de 1e keer misschien eens Eurocamp, kamperen in een compleet ingerichte tent met stretchers en een koelkastje en een mini keukentje. Kun je kijken of het bevalt en het eens ervaren.

Bronnen:
hersenpan

mierenlokdoosjes,en glasgordijn voor opening hangen,kan de warmte wel naar buiten,maar houdt je de muggen en wespen uit de tent,deden wij ook altijd.

Wat ik ook zeker niet zou vergeten zijn isolatiematjes om onder je luchtbed te leggen. Die had ik eerst niet, maar dat maakt `s nachts echt enorm veel uit qua temperatuur. Ook al is het verschrikkelijk mooi weer als je weggaat en is er ook alleen maar mooi weer voorspeld, neem toch warme kleding mee! Hier kun je je soms behoorlijk in vergissen, want de avonden kunnen soms toch flink koud zijn. Neem zeker geen moeilijke tent. Zelf heb ik een pop-up tentje, dat is erg gemakkelijk. Hij staat binnen 2 seconden! Met slecht weer en een kleine jongen is een wat grotere tent natuurlijk prettiger, maar houd het wel simpel. Niks is zo frustrerend als lang bezig zijn met een tent opzetten als het heet is. Ga in ieder geval een keer oefenen met opzetten of een keertje een nachtje proefkamperen dicht bij huis. Neem niet te weinig maar ook zeker niet teveel mee. Je moet dan constant verplaatsen en dat is echt heel vervelend!

Er worden in supermarkten tubes met jam, chocopasta en pindakaas verkocht. Op een camping handiger in gebruik dan potten meesjouwen. Je kan door het gebruiken van de tube eventueel zelfs messen om brood te smeren overbodig maken. Scheelt weer afwas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100