Welke gemiddelde tempratuur is het in Kos in de mei vakantie?

Is het warm genoeg om te kunnen zwemmen in de zee etc.? of moet je dan toch een ander land in Europa hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben een aantal keer in de meivakantie naar Kos geweest. Temperatuur was prima. Niet heel warm maar zo tussen de 20 en 25 graden. Al met al prima weer om op het strand te zitten. De zee is best koud maar als je een bikkel bent kan het!

Van heel Europa is het op Kos wel bijna het warmste in mei, zeker rond de 25 graden en bijna geen kans op regen.Je kan er best in de zee zwemmen, maar het is er dan nog niet zo lekker warm, maar dat is het nog nergens in Europa dan..

Overdag is de gemiddelde temperatuur 24 graden, het zeewater 18 (begin van de maand) tot 19 graden (eind mei). Bij een wind van zee kan het, vooral aan het einde van de middag en 's avonds, nog aan de koele kant zijn. Waar je wel rekening mee moet houden is dat alle klimaatcijfers gebaseerd zijn op langjarige gemiddeldes. Sommige jaren komt de zomer wat later op gang en is het 'slechts' 20-21 graden gedurende een paar dagen.

Gemiddelde temperatuur is 25 graden. Het zeewater is in mei nog wel kouder. Sommige mensen vinden dit niet erg er gaan toch zwemmen in zee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100