Welke geur(en) associeer jij het meest met vakantie?

Mijn top 3 is:
1. Zoutwater en stookolie (vooral als ze gepaard gaan met doffe metaalgeluiden)
2. Kerozine
2. Gegrillde sardientjes en ouzo

Maar misschien denk je eerder aan wafels en zonnebrandcrème, dennegeur en vogelpoep, autobahndieseldampen, zwembadchloor, campinglatrines of alcohol+parfum+lichaamssappen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je in Zuid-Afrika uit het vliegtuig stapt dan ruik je de warmte, vermengd met de lucht van exotische bloemen, woestijnzand en het aroma van veel kruiden die in ons land volkomen onbekend zijn. Ergens in de verte hoor ik de typisch Zuid-Afrikaanse klanken en geluiden die horen bij het Zuid-Afrikaanse leven. De warmte zindert boven de horizon en ik ruik de geur van rijp fruit en warme aarde! Geluk in zijn puurste vorm!!

Oostenrijkse boslucht (als ik daar ben dan of af en toe als ik dezelfde geur in Nederland ruik)

De lucht van het hout van een vakantie huisje. in combi met het geluid van rust ;-)

- zout zeewater - zweet - vreemde kruiden - grill lucht - woestijn lucht (zand)

Voor mij: gasolie (de boot van mijn ouders), lavendel (Provence) en een mix van jasmijn en scooteruitlaatgassen (Rome).

1. Culinaire geuren uit een restaurant met buitenlandse keuken 2. Hamburgers met uienringen op de Grill/BBQ 3. Zonnebrandcreme bij warm weer 4. Licht briesje met de geur van zomerbloemen 5. Zilte zeewaterlucht met vis die gebakken wordt

Caravanlucht, tentenlucht, zonnebrandcremelucht en zeelucht!:)

Chloorwater van het zwembad:P En de zilte zeelucht. Heerlijk in de vroege morgen. O ja, de geur van Engels ontbijt.

Carboleum in de gloeiende zon, zoals die van de steigers van waaraf wij altijd het meer indoken. Mag nu geloof ik niet meer gebruikt worden en het is al heeeel lang geleden dat ik dat nog eens geroken heb.

De geur van oude (nee: nostalgische) toiletten in Tsjechië, de bosgeur, de tent-mufheid.

De geur van een BBQ!

Zeelucht, de geur van vis en zonnebrandolie. Doet me herinneren aan mijn vakanties met het gezin aan zee.

Vers gemaaid gras.....

Voor mij is dat : - het verrukkellijke mengsel van knoflook, versgebakken stokbrood en kruiden, en zon op oude stenen muren (lunch in Zd.Europa) - overal om je heen de zee (allerlei vakanties) - een mengeling van kolenrook, bacon en een vleugje koffie (ontbijt in Wales) - hooi, koemest en paardenzweet (Canada, veedrijven)

De geur van het strand na een onweersbui Versgebakken pizza's Warme broodjes bij de dorpsbakker Zoete rode wijn en likeur 43... Mijn bodylotion die naar pioenroos ruikt En de oleander voor mijn caravan..

Zonnebrand!

amoniakgeur in de toiletten langs de Franse snelwegen. Chloor van het zwembad En verder lekkere - en minder lekkere - geurtjes als frituut van de "pescaito frito" in Andalucía, knoflook, lavendel, een kudde geitjes, de zwoel geurende plant Dama de Noche en geroosterde geitenboutjes :-)

Ik ga graag naar Afrika. Denkend aan Afrika denk ik aan 3D: Deet (stinkend insectenafwerend middel) Diesel (Oude trucks als vervoermiddel) Dettol (ontsmettingsmiddel) Niet echt een combinatie van lekkerste geuren ter wereld, maar het voelt wel echt aan als de vakantie !

Zonnebrandcreme en een geurtje dat ik niet helemaal kan uitleggen. Je huid ruikt zo als je hebt gezwommen in de zee......

.berglucht. (dat heeft echt een typische geur) .buitenlands eten. (of course) .barbeQ. (hoewel ik dat niet alleen in de vakantie doe doet het me toch aan vakantie denken)

De geur van de bomen in het zuiden, de geur van expresso koffie, de kookluchtjes die uit de restaurants komen, de tarmac die in de hitte een typische geur krijgt.

Ik antwoord even zonder naar andere antwoorden te hebben gekeken, dus sorry voor het eventueel niet origineel zijn, maar hier komt ie: - Knoflook doet me denken aan vakantie in Zuid-Europa; - Glühwein/kaneel doet me denken aan wintersport; - Zonnebrandcrême gebruik ik tijdens een strandvakantie - Dennengeur, berglucht: heerlijk!

De geur van de stinkende snelwegtoiletten!

Eigenlijk zijn er een paar dingen: 1. Benzine/diesel: Voor die eindeloze ritten(in 1 dag naar Barcalona rijden, of Italië.) 2. Gas(volgens mij heeft dat niet echt een geur, maar toch): Van de gaslamp die s'avonds aangaat. 3. Muggen afweer spul: om te voorkomen dat je word lek geprikt. 4: Chloor: van dat o zo heerlijke zwembad.

de lucht in een tent, kampvuur, zonnebrandolie met cocosgeur, de geur van een gletsjerbeek, zondoorstoofde graanvelden, de zee, de geur van het gras dat een week onder het grondzeil heeft gezeten, tweetakt brommers.... Toegevoegd na 1 minuut: en 's winters: de rook van een kachel die op turf wordt gestookt en de geur op het moment dat je een Schotse pub binnen komt...

Veel romantischer: een veld kamille Liefst op een berg met daarnaast een pad dat vol ligt met fijne steentjes en wegschietende salamanders.

*zonnebrandcreme (zomervakantie) *mest (van de vakanties met mn ouders is gelderland) * witte lelie (vroeger op vakantie in ons hotel de wc verfrisser hihi) * chloor (zomervakantie) * uitlaatgassen van de scooter/quad die we op zonvakanties huren

regen dat op zeer warm asfalt valt. Ik associeer dit om de een of andere manier met vakantie in warme landen. zo lekker!!

- Plastic water, als je begrijpt wat ik bedoel :) de geur die opstijgt uit een plastic kop, typische campinglucht - Zwavel/pek/touw (de geur van boot-op-het-droge) - De geur van warme pannen in de buitenlucht die met van die blauwe gasbommen zijn aangestoken (die pangeur bestaat echt!) Toegevoegd na 1 minuut: - En uiteraard de geur van tent! - Pioneerpaalhout (ruikt niet als ander hout)

Die kleffe tentlucht ja. Het geluid van een opengaande rits maakt het compleet.

zonnebrandolie Campinglatrina Vislucht Zeelucht