Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verhaal achter 'The white horse'?

In engeland zijn er heel veel pubs die 'the white horse' heten en als je uit de eurotunnel (folkstone) komt zie je een heuvel met daarop een wit paard in stenen afgebeeld. Dit komt ook terug in de film over Robin Hood (met Russell crowe). Ik was dus benieuwd wat het verhaal hierachter is.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Vakantie
1.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Die pubs heten zo vanwege de paarden die in dat gebied op sommige heuvels zichtbaar zijn in de kalkrotsen. Maar het precieze verhaal achter deze paarden is niet echt bekend, omdat ze erg oud zijn. De oudste (bij Uffington) is waarschijnlijk zo'n 3000 jaar geleden gemaakt.

Het bijzondere aan deze paarden is hun grootte: ze zijn zo groot dat ze van dichtbij niet zijn te overzien, wat de vraag oproept hoe mensen 3000 jaar geleden deze paarden hebben kunnen uitsnijden in de rotsen. Ze konden immers niet even naar achteren stappen om te kijken naar het resultaat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding