Is het erg gevaarlijk voor 2jonge vrouwen te liften richting de oostblok landen, en naar welke landen kan je dan hebt beste naar toe?

... De ervaring om het eens te doen alleen al lijkt me zo geweldig.
Ik ben er echt al jaren over aan het denken, maar mijn vriendin die vind dat te gevaarlijk...
Wat is jullie mening? Of ervaring?

Ik wil graag ergens naar toe waar echt een prachtige natuur is! Met bergen en grotten en gewoon veel landschap.

Toegevoegd na 18 minuten:
En met 2jonge vrouwen bedoel ik geen 2 poppjes die met een navel truitje, korte broek en teenslippers langs de weg staan...
Ik en mijn vriendin zijn geen meiden uitdagend erbij uitlopen, we komen meer over als 'one off the guys' als we mannen leren kennen...
Ik ben ook niet bang om aangerand te worden of erger, want ik kom wel voor mezelf op...
Maar meer om beroofd te worden ofz door mensen die we in vertrouwen nemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tsjechie en Slowakije zijn mooie landen met 'veel landschap'. Mijn lift-ervaringen zijn van ruim 20 jaar geleden, maar ik heb er erg veel lol aan beleefd. Ik heb wel altijd met een vriend (en later: mijn vriend) in het buitenland gelift en eigenlijk nooit iets vervelends meegemaakt (behalve dan mensen die rijden als idioten). Wel heel veel leuke verhalen opgedaan. Heb je geen gezellige maat waar je mee kunt gaan liften? Ik denk dat je met twee meiden toch wel meer risico loopt, tenzij je van te voren een goede cursus zelfverdediging doet, hele stevige bergschoenen draagt en je Zwitsers zakmes met trots draagt ;-) Toegevoegd na 27 minuten: Dat was dus in de jaren 90 en niet in de seventies, toen was ik net uitgebroed. Toen deden die akelige verhalen ook al de rondte. Ik houd ook niet zo van dat krampachtige angst-gedoe. Als jij een stevige griet met mensenkennis bent die niet op haar mondje gevallen is en jouw vriendin ook, zou ik het gewoon doen. Als er iemand stopt die je niet vertrouwt, kun je altijd nog zeggen dat je niet mee wil rijden. Dan word je waarschijnlijk wel uitgescholden, maar ach... Je kunt wat voorzorgsmaatregelen nemen tegen beroving, zoals: nooit je rugzak in de kofferbak doen (als je eruit gezet wordt, ben je je spullen kwijt), je geld en papieren op je lijf dragen, op je onderbuikgevoel afgaan, nooit je spullen alleen laten, geen waardevolle camera's meeslepen, als het even kan alleen overdag liften.

Liften brengt altijd een risico met zich mee. Je weet nooit bij wie je in de auto stapt en het maakt niet uit waar naar toe.

Ik ben het met jouw vriendin eens, veel te gevaarlijk, waarom hoef ik denk ik niet uit te leggen, toch? Er zijn genoeg andere manieren om ergens te komen waar prachtige natuur is. Bus, trein, auto, vliegtuig.

Gaaf is het zeker! Ik zou ook nog wel eens willen liften ergens heen! Maar als ik jullie was zou ik het niet doen want zoals in het andere antwoord je weet nooit wie je tegenkomt! Maar veel plezier in ieder geval.

"liften" is al lang niet meer veilig, en zeker niet voor 2 jonge vrouwen. Het is nooit veilig, om bij een vreemde in de auto te stappen. Zou je dat zomaar doen?! We leven helaas niet meer in de jaren 70, waarin dit nog heel veel werd gedaan, en ook kon, maar zelfs toen zijn er meisjes, en zelfs jongens verdwenen of vermoord. Van sommigen nooit meer wat gehoord. Ik raad je aan het internet af te speuren naar ervaringen van anderen. Hier kom je vanzelf de berichten tegen van vermiste mensen. Ik snap dat je ergens naartoe wilt waar het mooi is, maar wees alstjeblieft verstandig en ga lekker met de trein bus of vliegtuig naar je bestemming.

Een stukje risico zit er natuurlijk aan vast, maar dat hoort bij het 'avontuur'. Je ziet tegenwoordig wel steeds minder mensen liften en mensen nemen minder vaak lifters mee. Gevaarlijk is relatief; ik denk toch echt dat 99,99% van de mensen als 'ongevaarlijk' gelden (wellicht niet als 4,3 km/u te hard rijden... ;-) ) In Kroatie heb je veel mooie natuur en grotten, maar ook in andere (Oosblok) landen is het erg mooi. In sommige landen is liften dan weer heel gewoon; zo stond er in mijn reisgids in Montenegro/Bosnie: 'als je de busdienstregeling kent, zou je zelf ook graag meegenomen worden als lifter'. Voor Dld en verder kan je ook http://www.mitfahrgelegenheit.de/ http://www.mitfahrzentrale.de/ http://www.mfz.de/ overwegen. Tegen een geringe preis kun je toch al een heel stuk komen. Zorg in ieder geval voor een goed bord met je (tussen)bestemming en spreek mensen op Raststätten en Tankstations aan. In het weekend rijden in Dld nauwelijks vrachtwagens en staan die allemaal stil op de Raststätten.

Het is niet 'erg' gevaarlijk. Het is ook niet ongevaarlijk. Als vrouw alleen heb ik 2 jaar geleden zelf alleen door o.a. het oostblok gelift. De grootste creep? Die heeft me opgepikt in Eindhoven. Maar wat voor mij altijd goed werkte was, wanneer ik werd opgepikt door iemand altijd even een foto van de auto nemen (waar het nummerbord duidelijk opstond) en deze doorsturen via de mobiel (of op z'n minst zeggen dat ik dat deed). Het kost je misschien een euro per lift, maar degene die je meeneemt weet dat hij zo achterhaald kan worden. Het is in elk geval een ervaring die je nooit meer vergeet. Ik zou het zeker doen!

Nooit met alleen vrouwen liften. Ik en vrienden van me hebben veel lift ervaring. Ik lift altijd met een man en het overkomt ons regelmatig dat ik met een man mee mag liften TOT hij ziet dat ik met een andere man lift.. Zegt genoeg lijkt me...

Het lijkt me echt niet veilig. Helaas lopen er een heeeeleboel zieke mensen rond. Die een makkelijk hapje niet uit de weg gaan. Of je nu een naveltrui dragend poppetje bent of niet..... Je bent een vrouw en daar kunnen enkele zieke geesten altijd wel wat mee. Heel erg dat het tegenwoordig zo is, maar wel de realiteit! Doe het niet. Laat ons alsjeblieft niet een keer op het nieuws horen dat er 2 liftende vrouwen verkracht of erger zijn.....

Niet doen! En zeker niet richting de Oostbloklanden. Liften is tegenwoordig niet meer ongevaarlijk. Ook niet voor mannen. In de Oostbloklanden is er echter nog een extra risico. Begin er als twee dames dus liever niet aan! Heb zelf veel liftervaring, maar dan vooral West-Europa. Laatste jaren begin ik er zelf echter ook niet meer zo snel aan. Het kan gewoon niet meer.

gewoon niet doen,tegenwoordig kan je echt niemand meer vertrouwen.het is wachten tot je een keer de verkeerde tegenkomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100