sneeuwt het wel eens in amerika?

Toegevoegd na 24 seconden:
verenigde staten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja natuurlijk! In Amerika komen veel klimaten voor, ook klimaten waarbij sneeuw voorkomt. Alaska is b.v. een van de staten van de V.S, en daar heerst een poolklimaat, in grote delen van de V.S. heerst een landklimaat en daar valt in de winter ook een flink pak sneeuw. Je kunt de V.S. klimatologisch gezien indelen in 5 zones, het westen, het midden, het zuidoosten, het noordoosten en Alaska. In de bron lees je meer over de verschillende klimaten in de VS.

Bronnen:
http://www.vwkweb.nl/cms/index.php?option=...

De VS is zo groot! In de meeste staten valt wel eens sneeuw. Met name het noorden, stukje midden en stuk van het oosten, valt iedere winter wel sneeuw.

Ja, in grote delen van dat land sneeuwt het zeker regelmatig. Ook voor wintersport kun je er prima terecht: http://www.skiing.nl/skigebieden/landen/verenigde%20staten.html Onlangs hebben ze zelfs een grote sneeuwstorm gehad: http://nos.nl/artikel/134642-sneeuwrecords-verwacht-in-het-oosten-van-de-vs.html

Kijk je wel eens naar het nieuws op TV? Het sneeuwt in de VS van Amerika vaker en harder dan bij ons.

Tuurlijk, ooit van New Dakotha gehoord? daar woont mijn Tante. Die zat paar weken geleden, met 3meter sneeuw!

Nou en of! Er zijn grote en mooie wintersportgebieden in Amerika. Amerika is zo ontzettend groot.. In Amerika zullen ze zich misschien wel eens afvragen of de zon wel eens schijnt in Europa..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100