Hoe voorkom ik druk op mijn oren tijdens het opstijgen en dalen van een vliegtuig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan je verminderen door op een snoepje te zuigen en vaak te slikken.

Kauwgom kauwen kan helpen. Of je oren klaren door je neus dicht te drukken en te snuiten.

Door te kauwen. In vliegtuigen worden vaak snoepjes uitgedeeld die je moet (kunt) opkauwen tijdens het opstijgen en het dalen. Kauwen op kauwgum is natuurijk ook prima. Verder kun je ook flink gapen, dan voel je een "knap" in je oren.

Door je oren af te sluiten met dopjes van was of plastic. Diezelfde dopjes die ook gebruikt worden om te kunnen slapen als je last van geluiden hebt. Die geven namelijk een soort tegendruk, waardoor je er minder last vast hebt. Je stopt ze in je oren op het moment dat de motoren beginnen te razen voor het opstijgen, en wanneer je voelt dat de daling in gaat zetten.

Wat kan helpen is kauwen, slikken, gapen en een neusspray. Maar het meeste baat heb ik bij earplugs en van alle soorten die er zijn bevallen mij de donkerblauwen het beste.

Bronnen:
http://www.google.nl/images?q=earplugs&rls...

toen ik 2 was gaf mijn moeder me crunch chocola... (A)

kouwen, zuigen en slapen :)

Zorg er in ieder geval voor dat je neus vrij is (mocht je verkouden zijn). Neusspray kan dan helpen. Mocht je ondanks eerder genoemde tips pijn in je oren krijgen, dan kun je op de terugweg om "oorbekertjes" vragen. Ik heb zelf gevlogen. Ca. 15 minuten voor het dalen / stijgen deden we het volgende : We scheurden een wegwerp vaatdoekje in tweeen en stopten iedere helft in een plastic bekertje. Daar deden we heet water op en lieten het uitlekken. (ene bekertje op ander duwen). Dan snel naar de passagier brengen. Die zette de bekertjes dan op beide oren. Het warme stoom zou dan helpen om de binnenkant (trommelvlies) dan wat zachter / soepeler te maken. Waardoor de pijn minder was / de oren beter konden klaren. Hoe het exact werk weet ik niet, maar hoorde wel vaak terug dat het hielp. Ziet er misschien maf uit, twee van die bekertjes op je oren houden, maar als dat de pijn verzacht......

Gapen waarbij je je mond overdreven ver openspert. Je voelt dan de buizen van Eustatius "ploppen ".

Kauwgom eten en veel slikken. Je kan ook een zuurtje gebruiken maar kauwgom heeft beter effect. Toegevoegd na 1 minuut: Als er dan toch druk op je oren komt moet je proberen te gapen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100