Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

de oorsprong hiervan ligt in de paardenracewereld. De (zwarte) stalknechten reisden met de racepaarden mee en vonden New York een stad met zulke onbegrensde mogelijkheden dat ze die 'The Big Apple' noemden - waarschijnlijk om iets aanlokkelijks mee aan te duiden. Degene die die benaming vervolgens als eerste breder bekend maakte, was (sport)verslaggever John FitzGerald, die de bijnaam geregeld gebruikte en vanaf ergens in de jaren twintig zelfs een column in de Telegraph schreef met de titel 'Around the Big Apple'. In 1997 is als eerbetoon aan de in 1963 overleden FitzGerald een New Yorkse straathoek 'Big Apple Corner' genoemd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Joh. Cornelisz Grootappel (1643-1699) was luitenant in het toenmalige Nieuw Amsterdam, oftwel 'den groten appel', oftewel het latere New York.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
schijnt een lang en ingewikkeld verhaal te zijn, maar op onderstaande link staat het uitgelegd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
De Big Apple (Grote Appel) is een bijnaam of een alternatieve toponiem voor de stad New York in de Verenigde Staten van Amerika.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding