Hoe kan ik dit het best maken?

Ik wil graag een bed en breakfast beginnen. Echter ik wil de gasten een lijst voorschoten waar zij zelf op kunnen aankruizen wat voor ontbijt ze kunnen krijgen. Hoe kan ik zo een lijstje het best samenstellen en wat moet er allemaal op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je maakt een lijst van wat je aan wilt bieden (gewone boterhammen wit/maïs/bruin/volkoren; luxe broodjes; croissants; krentenbollen, noem maar op; boter/ander smeerspul plus soorten beleg als kaas/ham en andere vleeswaren/jam/pindakaas/; fruit; drankjes, etc etc). Jij bepaalt wat je aan wilt bieden, voor een kleiner B&B zul je geen enorme voorraden kunnen aanhouden want die komen niet op voor ze bederven. Dus maak een goede keuze. En er dan een mooi document van maken dat je uitprint en aan je gasten geeft. Vergeet niet ook aan te geven hoe en wanneer jij die formulieren terug wilt hebben: de avond tevoren? Inleveren bij jou? Bij de deur hangen (en hoe dan?)?

Brood

Je kan misschien twee lijsten maken. 1 voor een standaard, normaal ontbijt en 1 lijst voor luxere ontbijten.

Alle mogelijkheden die je kunt bedenken die mensen als ontbijt kunnen nuttigen.Dat is een erg lange lijst lijkt me niet handig om te doen. Maakt gewoon een ontbijt broodjes ham kaas eitje jam zoetigheid yoghurt melk koffie thee

Alle informatie over een Bed en Breakfast beginnen vind je in de brochure Wegwijs in de Bred en Breakfast sector. Zeer waarschijnlijk staat daar ook info over het ontbijt in. Succes! Zie link

Bronnen:
http://www.bedandbreakfast.nl/wegwijs

Je kan er bijvoorbeeld op zetten wat je zelf lekker vind succes!

Denk daarbij aan luxe. Ook belangrijk of ze vegetarisch zijn ja/nee. Verschillende talen. Plaatjes.

Je moet de keuze maken of je heel specifiek aan gaat bieden bijv wat voor brood. Maar je kunt ook kiezen voor een mandje met verschillende broodjes. Hetzelfde geld voor beleg. Kan je nog zeggen keuze uit een croissant of ei. Vind het een goed plan als je een 'extra' luxe keuze doet in het ontbijt. Klanten kiezen vaak tijdens hun vakantie voor luxe (uit psychologisch oogpunt). Mits zij dit hebben te besteden natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100