Heeft Griekenland iets met Italië te maken in de geschiedenis?

ik maak er namelijk een werkstuk over :P

Weet jij het antwoord?

/2500

De Grieks-Italiaanse oorlog is een Italiaans offensief in de Tweede Wereldoorlog om Griekenland vanuit het onder protectoraat gestelde Albanië te veroveren en te annexeren. De oorlog betekende de eerste nederlaag voor de asmogendheden, maar leidde ook tot de Duitse interventie in Griekenland...

in 148 voor Christus veroveren de romeinen Griekenland. De griekse cultuur is ouder dan de romeinse, maar ze overlappen ook elkaar. De romeinen hebben veel geleerd van de oude grieken. Griekenland en Italie zijn buren met een verleden waarin scheepvaart en handel rond de middellandse zee bloeide.

De Griekse cultuur was vroeger superieur ten opzichte van de Romeinse cultuur in Italie op gebieden als geneeskunst, filosofie en ideeen over politiek en democratie. De Romeinse cultuur was weer veel sterker op militair gebied, vandaar ook dat de Romeinen de Grieken hebben overheerst en heel veel ideeen van de Grieken hebben overgenomen.

Er zijn verschillende griekse eilanden die lang door de romeinen zijn bezet. Vooral aan de architectuur is dit op diverse eilanden nog te zien bv de hoofdstad van kefalonia. maar er zij er nog veel meer. Een (toeristisch) boekje over de griekse eilanden kan daar duidelijkheid over geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100