Geldt de avondklok in Egypte ook in de toeristische badplaatsen?

wil op vakantie maar niet tussen 4 uur s' middags en 8 uur 's ochtends op mijn hotelkamer vertoeven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, die is ingesteld voor het hele land. Egypte heeft vrijdag de avondklok ingesteld, eerst alleen voor Caïro, Suez en Alexandrië, maar daarna uitgebreid naar het hele land. In de straten patrouilleert het leger, maar televisiebeelden laten zien dat demonstranten zich nog steeds op straat begeven.

Bronnen:
http://www.fd.nl/artikel/21305923/vrijdag-...

Er is een negatief reisadvies, zie ministerie van BUZA http://www.minbuza.nl/nl/Reizen_en_Landen/Reisadviezen/Reisadviezen_alfabetisch/E/Egypte Toegevoegd na 1 minuut: Als antwoord op je vraag: de avondklok geldt in het hele land.

In de touristische plaatsen merkt men niets van de trammelant in de grote steden , omdat men daar van het tourisme moet leven . De avondklok is daar niet aan de orde.

de site met de meest actuele informatie is vaak anvr.nl >info per land Toegevoegd na 5 minuten: overigens krijg je je geld terug als er een negatief reisadvies afgegeven word voor het hele land

Het is natuurlijk helemaal niet aan te raden om op dit moment af te reizen naar een land dat zo totaal op z'n kop staat. Nu is er in de toeristenplaatsen misschien nog niets aan de hand, maar hoe ziet dat er over een week uit? In zo'n onrustige situatie kun je natuurlijk niet voorspellen wat er gaat gebeuren. (En bovendien, als je dan toch in Egypte bent, wil je toch ook minstens de hoofdstad bezoeken? Het is toch zonde om alleen rond je hotel te blijven hangen?) Van de andere kant, als je nu een vakantie boekt voor over een paar maanden, kan het zijn dat de situatie er weer heel anders uitziet. Maar het is natuurlijk wel een risico.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100