Ik ga naar Iran op wintersport/vakantie. Waar moet ik op letten?

buiten natuurlijk standaard wintersport dingen. Iran staat nu vermeld als onveilig maar eigenlijk kan ik daar niets over, op de oude toepolevs na, terug vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ministerie van Buitenlandse zaken geeft reisadvies, voor Iran is dit negatief, zie link. Waar je rekening mee moet houden is je reisverzekering, vergoeden die wel als jij besluit naar een land te reizen met een negatief reisadvies?

Bronnen:
http://www.minbuza.nl/nl/Reizen_en_Landen/...

Het ministerie van Buitenlandse zaken raadt niet-essentiele reizen naar Iran af. "In verband met de politieke spanning tussen Iran en de Internationale gemeenschap worden alle niet-essentiële reizen naar Iran ontraden . In de nasleep van de presidentsverkiezingen van juni 2009 is veel binnenlandse onrust geweest waarbij door de Iraanse autoriteiten veel geweld is gebruikt. Thans is het op dat vlak relatief rustig maar op gezette tijden kunnen demonstraties plaatsvinden die ook tot uitingen van geweld kunnen leiden. De Iraanse overheid treedt onverminderd hard op tegen elke vorm van oppositie. Reizigers wordt aangeraden extra waakzaamheid te betrachten daar escalatie van geweld niet kan worden uitgesloten." Zie voor de rest van de tekst onderstaande link: http://www.minbuza.nl/nl/Reizen_en_Landen/Reisadviezen/Reisadviezen_alfabetisch/I/Iran

Ik ben zelf alleen wel eens in Teheran geweest. Wat ook speelt is de man/vrouw-relatie. Ben je man of vrouw? Met wat voor andere mensen ga je? Ik vond zelf de sfeer in Teheran heel anders dan in bijvoorbeeld Saoudi-Arabie. Je wordt niet gelijk voor hoer aangezien als je hoofddoek even afzakt. Veel Iraniers zijn heel aardig. Maar je kan moeilijk met partner gaan staan zoenen in het openbaar. Natuurlijk onderschrijf ik ook wat de anderen reeds schreven. Ik doe hier nog even een leuk fotootje bij van mij met collega's op een markt in Teheran.

Goed plan. Tips: vrouwelijk gezelschap moet zich buiten de pistes aan de kleding voorschriften houden. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker. De religieuze toezicht houders zijn in de wintersportlocaties minder aanwezig, maar blijf voorzichtig met bv alcohol. Verder is Iran een prachtig, veilig en gastvrij land. Maar wel met een dubieus regime, maar die afweging mag je zelf maken.

Ik ben zelf half iraans, wel gewoon in nederland geboren, maar weet veel over het land Je moet inelkgeval veel respect tonen , maar de regering is streng in reizigers die niet afkomstig van het land zijn, of in de regio. Dus u moet goed opletten als u in een situatie komt wat met de regering te maken heeft ook omdat de regering streng is, en er veel problemen zijn in het land.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100