Welke is de mooiste natuurfoto die je zelf gemaakt hebt?

(Ik doel niet op foto's van een mens/baby of je hond/kat of een olifantvullende foto ofzo... Een foto met bijv. roze flamingo's met een mooie bergachtergrond kan dan weer wel - ik roep maar iets geks. Een bolbliksem bijv. zou ook mogen maar die heb je vast niet zo snel kunnen fotograveren ;).)

En, natuurlijk, kan je 'm dan laten zien. Een verkleinde versie is ook goed.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb hem niet digitaal - een foto, jaren geleden gemaakt tijdens een bergwandeling. Op de voorgrond een wei, daarachter het dal, met aan de andere kant van het dal de bergen. In de wei een koe. De koe ligt, herkauwt waarschijnlijk. De koe kijkt daarbij van de fotograaf af, het dal in - net als de fotograaf en de kijker zelf. Deze foto straalt een ongelooflijke rust uit - rust in de goede zin, rust in de zin van ontspanning, van dat waar vakantie voor bedoeld is.

deze in griekenland vorige vakantie...

De piramides in Egypte (Caïro). Behoren die ook tot de natuur?

Ik heb er een aantal. Wel allemaal in Nederland. Een mooie wolkenlucht , een foto van een heel landschap onder de rijp in de winter, een libelle op een grassprietje. Maar het meest trots ben ik op de onderstaande (de zonsondergang) die bij ons in Zeeuws-Vlaanderen een tijdje langs de weg heeft gestaan. Mijn kinderen zitten op het bankje ervoor.

als de pyramides erbij horen heb ik ook een favo; de ruine van machu picchu in de ochtend, met wolkensluier, zonder mensen erin (ik had 's morgens al heel vroeg de bewaker omgekocht) en was de enige aanwezige en kon vanaf de zonnepoort het perfecte shot nemen.

gemaakt op een zonnige wintermiddagwandeling... Toegevoegd op 03-06-2009 22:22:03 ik maak graag foto's van details... bijna nooit een overzicht of het totaal...

Gemaakt in Winters Lapland (Jukkasjärvi). Die kleuren in de lucht...

Niet zo mooi als de zweefwespen, maar deze is dan ook niet van het internet gehaald, maar echt zelf gemaakt. In eigen tuin.

Een foto gemaakt in het natuurpark Söderåsen in Zweden. Toegevoegd op 03-06-2009 22:21:39 Ter toevoeging. Deze foto vind ik zo mooi omdat bossen en bergen afgewisseld worden met water. De bergen worden heel mooit gespiegeld in het water. Toegevoegd op 03-06-2009 22:56:53 Mooit = Mooi

Foto van de witte waterlelie is op zich zelf al mooi, maar pas later zag ik de bladluis op de bloem zitten en zelfs de pootjes kun je tellen. Toegevoegd op 03-06-2009 22:31:41 Avondschemer.

Slak, uit eigen tuin :)

Op onze familiedag gingen we eind maart met een paardentram over de Posbank (Veluwe). Het had de hele dag geregend, maar net tijdens de rit was het droog.

Vergezichtje met pas aangeschaft camera.

Ha, die Mmm; Deze van een scheermesje op het strand:

Vorige week zat er een (volgens mij) niet alledaagse vlinder in de tuin. Toegevoegd op 05-06-2009 01:03:43 Wellicht dat deze regenboog, gefotografeerd in Fuerteventura een beter antwoord op je vraag is.

Ik vond deze meeuw erg leuk, op het strand in Zeeland. Toegevoegd op 04-06-2009 00:05:05 En een wat mer exotische vogel. Wie het weet mag het zeggen.

deze bloemen, ze zijn net een vuurwerk wat uit elkaar spat.

zwanen dichtbij elkaar als purperen wolken het is een tweede poging om de foto erop te krijgen anders sorry de leukste vraag tot nu toe

deze foto is genomen op een klein kunstmatig eilandje in Thun, in Zwitserland....ik werkte daar en elke ochtend zat ik daar met de zwanen... Toegevoegd op 04-06-2009 08:57:41 ...een roze flamingo is het niet, maar ik geloof dat de bergachtergrond er best mag wezen....(ik vond roze niet passen in dit beeld, dus heb ik maar een zwaan genomen)

Ik vin vooral die vogels mooi die je ziet vliegen. Gemaakt in Frankrijk. Die van die bloemen had ik gemaakt in Monaco, niet zo;n mooie foto, maar ik word er wel vrolijk van :)

Wat een leuke vraag! Mooooi die foto's van jullie :D Mijn foto's zijn allebei in Frankrijk. De bovenste met mijn 2 kindertjes. De onderste is van 2 aan elkaar geplakte analoge foto's vanaf de top van de Puy Marie (leve Photoshop)

Enkele van mijn favorieten: - een sunset in Kroatië - bloem in Vietnam Toegevoegd op 04-06-2009 09:53:52 En nog twee foto's die ik persoonlijk mooi vind: Olifantenopvanghuis in Thailand.: http://farm4.static.flickr.com/3113/2615599712_3418f47e9a_b.jpg Regenwoud in Costa Rica. Ik wist niet dat er zoveel kleuren groen bestonden! http://farm4.static.flickr.com/3223/2615599452_da396dac9c_b.jpg

Dit is van vorig jaar, waterval in Brownsberg Suriname :) Midden in de jungle, was erg indrukwekkend.

De mooiste natuurfoto is van de Mount Everest vanuit Katmandu met vliegtuigje van Budha Air. November 2001

Dit was in Oostenrijk tijdens onze huwelijksreis in Gargellen

deze fotto afgelopen winter in de kassen waar aardbeien worden geteelt.

Een nest jonge eendjes met moedereend... Bij ons achter in de sloot... Zo lief!

Kroatie, camping Park Umag