Hoe houden de hotels langs de Nijl de krokodillen weg bij de toeristen?

Binnenkort gaan we naar Egypte. We hebben een hotel aan het strand van de Nijl en maken ook een week een cruise. Nu vroeg ik me af of we krokodillen te zien krijgen en of die niet op "ons" strand kunnen komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hotels willen echt niet dat hun gasten iets overkomt, dus die heben echt wel maatregels getroffen. Als je ze ziet is het hooguit van een afstand. maak je niet ongerust, geniet van je vakantie, en van de voorpret

krokodillen leven in een bepaalde leefomgeving. & ik denk niet dat de nijl daaraan voldoet. of toch niet waar er grote cruises gaan cruisen.

Er kunnen ook netten en hekken in de rivier gezet worden, net zoals dat soms gebeurt in zee, tegen haaien.

er zijn geen krokodillen in de nijl net zo als nijlpaarden ben er al 3x geweest heb ze niet gezien

Ik zou de vraag graag omdraaien: Hou houden hotels langs de Nijl toeristen weg bij krokodillen? Ik meen te mogen vooronderstellen dat er geen 1 krokodil ligt te wachten op toeristen. Maar mocht er toch een krokodil tussen liggen die honger heeft en wel een toerist lust, dan zal hij geen onderscheid maken op basis van geloofsovertuiging, politieke voorkeur of land van herkomst. U bent dus gewaarschuwd, een krokodil valt aan! U wilt graag naar Egypte, maar eigenlijk ook weer niet, want er zouden wel eens krokodillen op "uw"strand een aandeelhoudersvergadering kunnen hebben. Waarom gaat u niet naar Landal Greenparks "Rabbit Hill"op de Veluwe, daar heeft u weliswaar niet "uw"strand, maar wel konijnen. U dringt het leefgebied van de krokodil binnen, de krokodil niet "uw" strand. Dus svp niet achteraf via de ANVR gaan klagen dat er krokodillen op "uw"strand lagen en voor het ontbijt al een handdoek op uw strandstoel hadden gelegd!

Ach, krokodillen doen pas iets aan mensen als ze zich aangevallen voelen of in het nauw gedreven voelen. Bovendien... als het zo moet zijn dat er ook maar iets gebebeurt dan gebeurt het toch hoor. Nog nooit opgemerkt dat je pas iets aantrekt als je er dermate op gefocust bent als jij nu? Ik vraag me dus af 'waarom' jij een reis naar Krokodillen-gebied boekt als je er zo over in zit? Als jij geen krokodillen wil te zien krijgen focus je dan op heel andere dingen en Geniet dan ook met volle teugen van die andere dingen. Het is zoals bang zijn voor het hond weet je wel. Ze ruiken en voelen dat vanop afstand en ze vertalen dat heel anders dan jij het bedoelt. Begin dus in eerste instantie al maar te oefenen op het rustig blijven bij de gedachte aan een krokodil. Ik heb in de Everglades op amper 1 meter van krokodillen gestaan en ik heb er geen seconde bij stil gestaan dat er ook maar iets zou gebeuren. Ik ga ervan uit dat men ons niet zo dicht in hun buurt had toegelaten als het niet ok was geweest. Lees ook eens een wetenschappelijk onderbouwd artikel over krokodillen, je zal vanzelf wijzer én rustiger worden ;-) Ik begrijp jouw onzekerheid wel hoor... ooit zou ook ik me met zulke zaken in onrust gedompeld hebben. De ervaringen maken ons wijzer én rustiger. Als jij er nu eens van uit gaat dat dit beest wellicht evenveel schrik heeft van jou als jij van dat beest. Dan wil dat zeggen dat jouw angst 'Voeding' geeft aan de angst van het beest. En wat zou jij dan in het geval van de Krokodil doen? Juist ja, alle hens aan denk om die 'Voeder' van mijn angst uit mijn gezichtsveld en/of uit mijn Leven weren. Met 'onrust' gaat dit net zo. Geef die krokodil dus geen Impulsen waar het zelf onrustiger van wordt. Deze regel is van toepassing op alle intenties die ook wij als mens uitzenden. Zorg dus dat de intentie er eentje van 'Verwondering' is omwille van zoveel diverse schoonheid in onze natuur ;-) Deze regels gelden ook tussen mensen onderling. Voor wat het waard is... wanneer wij 'Glimlachen' dan verminderen wij eender welk stress-signaal naar anderen toe. De Glimlach is dus een snelle ontstresser en/of een snel werkende buffer en/of Universele 'Tolk' tussen onbegrepen lichaamstalen. Good Luck & Have Fun!

Door niet zo dom te doen als mijn reisgenoot destijds.... Hij had een stuk biefstuk van de bbq meegenomen en wilde ermee gaan....vissen! daar stond hij met zijn slippers aan de waterkant, alle krokodillen te lokken. (Gelukkig niets gebeurd.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100