Welke talen zou je in de basis moeten leren om over de hele wereld uit de voeten te kunnen?

Dus sowieso Engels, Spaans, Portugees.

Ik denk dus aan talen die in bepaalde landen alleen worden gesproken (dus Engels als voorbeeld: In Engeland spreken ze alleen Engels en in Brazilië spreken ze voornamelijk Portugees)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1 Engels 2 Spaans 3 Frans 4 Chinees 5 Arabisch 6 Portugees

Frans. Dat spreken ze in Afrika.

Ik denk zo maar dat Chinees in aanmerking gaat komen....!

Je eigen en als 2e een taal als b.v Engels. En als alle ander landen dat zouden doen was dat voldoende. Dan kun we ons altijd onderling verstaanbaar maken!

En met Russisch kom je in het voormalige Oostblok ook een eind.

Met de hele wereld leg je de lat wel erg hoog, omdat er altijd bevolkingsgroepen zijn die alleen hun eigen inheemse taal spreken. Die zou je dan dus allemaal moeten leren. Maar als je Engels (Azië en Noord-Amerika), Frans (Afrika), Spaans (Zuid-Amerika), Duits (Oost-Europa) spreekt kom je een heel eind.

Mijn eerste gedachte is 1. Engels, 2. spaans, 3. chinees. Op onderstaande link vind je de meest gesproken talen in volgorde van hoeveel mensen die taal spreken.

Swahili, Papiamento en Esperanto

Ik roep zelf al heel lang dat ik vind dat iedereen over hele wereld een goede kennis van de engelse taal moet hebben. Dit mag uiteraard naast hun eigen taal. Op die manier kan iedereen met iedereen communiceren en dat scheelt een hoop gedoe... Mocht ik ooit een kind krijgen dan zal ik mijn kind ook tweetalig opvoeden, nederlands en engels... Dus mijn antwoord; engels.

Engels, spaans, portugees, frans, chinees en arabisch. Dan kan je je wel ongeveer overal duidelijk maken.

Duits spreken ze nog in veel landen.Italie,Kroatie,Bulgarije,Hongarije daar spraken ze meestal Duits.

Engels, Chinees, Spaans, Arabisch. Dan heb je de meesten (in aantal mensen) wel te pakken denk ik. Daarom zou het zo prachtig zijn wanneer iedereen overal ter wereld EEN zg "kunsttaal" (Esperanto, of de "2.0" -versie: ido) verplicht zou leren, naast zijn of haar "eigen" taal of dialect. Dan was er een verbindende factor en hoefde niemand meer dan twee talen te leren. Meer tijd op school voor andere vakken dus. Ook nooit weg!

Ik zou zeggen Engels en Spaans, maar Frans zou ook geen kwaad kunnen. Verder kan je je in het midden- en zuiden van Afrika ook nog aardig redden met Nederlands.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100