Moet ik mijn paspoort opsturen voor een Working Holiday Visa (AUS)?

Binnenkort ga ik stage lopen in Australië. Ik heb net een Working Holiday Visa aangevraagd via de Australische overheid, maar nu vraag ik mezelf af hoe mijn visa geactiveerd/geldig wordt..
Bijvoorbeeld bij een Chinese Visa krijg je uiteraard een visa in je paspoort voor vertrek waarmee je kan aantonen dat die geldig is, is dit bij Australische Visa's ook het geval? Of krijg je pas bij aanvang je ''visa'' verleend!

Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je hoeft en mag je paspoort niet opsturen. Het visum wordt na aanvraag bij goedkeuring elektronisch gecodeerd in je paspoort. Je ontvangt een officiële bevestiging dat je visum is verleend. Zodra je Australië binnenkomt, wordt je visum bij de paspoortcontrole automatisch geactiveerd en is deze 12 maanden geldig. Het is erg belangrijk om te voldoen aan de visumvoorwaarden van een WHV. Als je dit niet doet, kan het visum worden geannuleerd en moet je Australië verlaten. - Je mag niet langer dan 6 maanden in Australië door een werkgever worden tewerkgesteld; - Tijdens je verblijf in Australië mag je je gedurende meer dan 4 maanden niet bezighouden met studies of trainingen.

Toegevoegd op 04 juli 2018 08:46: bron
Bronnen:
https://workingholiday.co/getting-a-workin...
http://www.visabureau.com/australia/austra...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100