Kun je beter bellen met een DECT telefoon om GSM telefoon als je straling wilt beperken? (vraag gaat niet over de schadelijkheid van straling)

Wat levert minder straling op bellen met een DECT telefoon of een GSM telefoon?
Veel gesprekken kan ik namelijk met beide voeren, los van de eventuele schadelijkheid, zou ik graag bij voorkeur bellen met de optie die dan de minste straling geeft!

Toegevoegd na 5 minuten:
o ja en levert bellen met een blue tooth headset de minste straling op (tov dect danwel gsm)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet precies of een GSM of een DECT telefoon meer straling geeft, maar als je voor DECT gaat, zijn er ook stralingsarme DECT telefoons. Onder andere verkrijgbaar bij Orchid. Toegevoegd na 49 seconden: Als je minder straling wil, denk dan ook aan het bellen met een headset, dan hou je de telefoon zelf op veilige afstand van je hoofd.

Bronnen:
http://www.orchid-electronics.nl/

Mij LIJKT.. let op pin me er dus niet aan vast.. Maar mij lijkt de DECT. Die hoeven maar een relatief kleine afstand tot de ontvanger te overbruggen.

Als je het toestel aan je hoofd houdt maakt het weinig uit (daarom kun je het beste met een headset werken, liefst met een draadje want bluetooth geeft ook straling). Er is echter een groot verschil in straling op het moment dat je NIET aan het bellen bent! Een (normaal) dect toestel zendt namelijk ca. 200 keer per seconde met een ongezond hoog vermogen (op een meter afstand > 1000 microWatt/m2, terwijl > 100 al lichamelijke klachten kan geven) En dat 24 uur per dag!!! Je mobieltje zendt telkens maar eventjes, om de ca. 5 a 10 minuten dit is afhankelijk van de afstand tot de dichtstbijzijnde mast en afhankelijk van jouw beweeglijkheid (bellen in de auto is daarom HEEL ongezond, ook omdat je dan in een kooi van Faraday zit, zie Wikipedia). Het vermogen is ook afhankelijk van de afstand tot de mast en van het toestel. Wil je de kans op hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, rusteloosheid, lichamelijke aandoeningen of (ernstige) hersenaandoeningen zo klein mogelijk maken bel dan met een toestel met draadje, gaat dat niet dan een stralingvrije dect (Orchid en sommige Siemens toestellen, welke je dan wel goed moet instellen!) gaat dat ook niet dan een mobieltje met een headset, lukt dat ook niet dan moet je maar een brief sturen! Het is in ieder geval wel erg slim dat je het je afvraagt! De meeste mensen vinden het onzin want: 1 het komt ze erg slecht uit, wie is er niet verknocht aan z'n mobieltje (en de dect is gewoon erg makkelijk) 2 alleen iemand die EN technisch onderlegd is EN van de fysiologie van het menselijk lichaam op de hoogte is kan snappen wat er aan de hand is. 3 de overheid, de gezondheidsraad.... ach ja wat zou ik zeggen, ze hebben voor miljarden de frequenties geveild dit is niet meer terug te draaien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100