Waterschade aan telefoon verzekerd met inboedelverzekering?

Ik heb gisteren mijn telefoon in het water laten vallen en hij is nu niet meer te repareren. Is dit verzekerd door de inboedelverzekering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zal niet vragen hoe je in hemelsnaam een telefoon in het water kunt laten vallen. Normaal valt waterschade er alleen onder als je een (dure) allrisk verzekering hebt. Bij een eventuele uitkering wordt rekening gehouden met de leeftijd van de telefoon en mogelijk ook met een eigen risico.  "Valt mijn smartphone onder de inboedelverzekering? De smartphone maakt onderdeel uit van de inboedelverzekering. Dit houdt echter niet in dat alle schades, bijvoorbeeld het laten vallen van jouw smartphone, gedekt zijn. Dit tot teleurstelling van vele verzekeringnemers. Welke inboedelverzekering biedt dekking voor mijn smartphone? Om deze vraag te beantwoorden moet je jezelf afvragen welke schade gebeurtenissen je wilt verzekeren. Let wel op: voor smartphone kun je ook lezen tablet (iPad), mobiele telefoon of MP3-speler (iPod). Dekking inboedelverzekering Veel mensen hebben een inboedelverzekering met (extra) uitgebreide verzekeringsvoorwaarden, deze verzekering biedt bijvoorbeeld dekking voor brand en diefstal wanneer de smartphone in de woning aanwezig is. Daarmee zijn vallen, stoten, of waterschade niet verzekerd. Toch zijn dit de meest voorkomende schades. Wanneer je deze schadegebeurtenissen verzekerd wilt hebben kun je een totaal (allrisk) verzekering afsluiten. Dit betekent een dekking voor “alle van buitenaf komende onheilen”, die ook buiten de woning van toepassing is. Kanttekening hierbij is dat vermissing of verlies niet altijd op deze meest uitgebreide verzekering gedekt is. Schadevergoeding Verzekeraars kunnen ook eigen risico’s voor deze schades hanteren, daarnaast zijn ook de algemene voorwaarden van toepassing die schades als gevolg van onzorgvuldigheid uitsluiten zoals onbeheerd achter laten. De hoogte van schadevergoeding is afhankelijk van de leeftijd van de smartphone, omdat deze producten snel verouderd zijn zal er vaak na één jaar een afschrijving worden toegepast waardoor niet de gehele aankoopprijs wordt uit betaald. Realiseer je wel dat je voor een totaal dekking meer premie betaalt, daar tegenover staat dat schade al snel enkele honderden euro’s bedraagt. Wanneer de schade door een ander persoon is veroorzaakt kun je deze persoon hiervoor aansprakelijk stellen. Hij kan de schade dan melden bij zijn aansprakelijkheidsverzekeraar. " Toegevoegd na 6 minuten: Lees altijd eerst de polisvoorwaarden voordat je een verzekering afsluit. Dan weet je wat gedekt is in het geval een schade ontstaat.

Bronnen:
https://www.verzekeringen.com/wonen/inboed...

Een paar maanden geleden hebben sommige verzekeraars besloten om bijvoorbeeld val-en stoot schade niet meer te vergoeden. Als je dit wel wat laten vergoeden moet je eerst een aparte dekking aanschaffen, waardoor ook je mobiele elektronica is verzekerd. Waterschade wordt daarentegen wel vaak nog verzekerd! Er is een compleet overzicht hiervan gemaakt door Terello! (zie bijlage)

Bronnen:
https://www.terello.nl/inboedelverzekering...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100