ik heb 100 mb internet (tele2) en ik ga naar het buitenland, als ik binnen de limiet blijf. moet ik dan extra kosten betalen?

Dus als ik binnen die mb's blijf moet ik dan betalen? Want ik wil alleen af en toe even wat checken voor een paar minuten en dan daarna gelijk mijn internet weer uitzetten.

en moet ik dataroaming uitzetten als ik internet wil gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zitten inderdaad wel extra kosten verbonden aan het internetten in het buitenland. Dit komt omdat tele2 geld moet betalen aan de buitenlandse providers om hun netwerk te mogen gebruiken in plaats van dat ze hun eigen masten gebruiken. Je kan een extra bundeltje speciaal voor t buitenland aanschaffen via hun app of door een code te smsen (als je nederland uit bent krijg je een sms met meer informatie, kosten en welke code etc.) Als je niet zo'n extra bundel koopt kost het in europa 23 cent per mb! Dit komt boven op je bestaande abbo-kosten Roaming dus uit als je niks wil gebruiken in het buitenland (geen extra kosten) Roaming aan als je wel wil internetten in het buitenland (wel extra kosten)

dataroaming zou ik zeker uitzetten Voor de rest blijf je wifi gebuiken van een hotel of iets dergelijks bedenk wel dat de 100 mb data in Nederland geldt. maar als je maar een paar minuten gebruik zal het wel meevallen data roaming schijnt geodkoper te worden in europa maar dat is wel het grootste lek aan data wat je kan hebben en dat gaat grotendeels op aan geautomatiseerde data dus dat gaat onbewust overigens 100 mb is niet veel dus zeker als je niet meer in je eigen gebied onde wifi bent kan dat vaak snel oplopen.

Bronnen:
http://www.europa-nu.nl/id/vhj1ngguzrwe/go...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100