Hoe kan ik achter een telefoonnummer komen als een onbekende gebeld heeft?

Een onbekende persoon heeft mij gebeld en ik wil hem nu een smssuren maar ik kan ijn telefoonnummer niet zien

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet. Als iemand met een telefoon heeft gebeld waarvan de optie "nummer meesturen" staat uitgeschakeld kun je op jouw telefoon niet terug vinden welk nummer je heeft gebeld. Enige mogelijkheid die je hebt is als die persoon je voicemail heeft ingesproken en daar zijn/haar nummer heeft opgegeven. Alleen de provider kan achterhalen welk nummer jou gebeld heeft. Maar die geven die informatie niet aan particulieren; alleen aan opsporingsdiensten bij een onderzoek. Toegevoegd na 2 minuten: Overigens bestaat er voor de iPhone tegenwoordig een app die die informatie wel zou achterhalen. De app heet Trapcall. Er is wel een abonnement bij Trappcall nodig om de informatie ook te krijgen.

Bronnen:
http://electronica.infonu.nl/telecom/10766...
http://www.nuzakelijk.nl/e-business/248638...

Dat gaat niet zo makkelijk. Eigenlijk zou je daar alleen via de provider(s) kunnen achterkomen. Je kan bij je provider een klacht indienen indien dat nodig is en dan via de justitiele kanalen laten achterhalen wie er gebeld heeft. Maar in casu lijkt daar geen aanleiding toe te zijn. Ik vermoed daarom dat je moet op hopen op een concrete hint (bijv. voicemail bericht met naam of iets dergelijks), waardoor je een nummer zou kunnen achterhalen. Maar als dat er niet is wordt het lastig, een anonieme beller heet niet voor niets zo.

Als ik, zonder een nummer in te toetsen op bellen druk, komt er automatisch het nr tevoorschijn van de persoon die mij het laatst heeft gebeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100