Is het normaal dat mijn mobiele telefoonprovider ook onbeantwoorde uitgaande gesprekken rekent?

Ik heb een abonnement van Ben. Sinds enkele maanden zit ik iedere keer boven mijn abonnement. Nu ik de rekening eens goed heb bekeken en vergeleken met mijn lijst van gesprekken op mijn telefoon, blijkt dat ook is meegerekend wanneer ik iemand bel en diegene de telefoon niet opneemt. Er staan dus gesprekken op de rekening van 0.06 seconden enzo. Omdat deze worden afgerond op de minuut tikt dit snel aan. Doen alle providers dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een onbeantwoord gesprek wordt nooit berekend. Een voicemail is technisch gezien namelijk WEL een beantwoord gesprek en dit kan aardig in de papieren lopen. Een voicemail die je wegdrukt en maar 1 seconde duurt kost je één belminuut. Binnen de bundel is dit niet erg maar daarbuiten kan het in de papieren lopen. Een methode om dit te voorkomen is door mensen die je veel belt te vragen hun voicemail beantwoordingstijd te verlengen (naar max 30 sec.) of zelfs uit te zetten. Dit kan je aardig veel geld schelen per maand.

Als de tegenpartij voicemail heeft aanstaan is er technisch gezien wel opgenomen...En ja, dan rekenen alle providers dat als een beantwoord telefoontje.

Bronnen:
http://www.bellen.com/mobiel/afrekentrucs.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100