Hoe lang gaat een oudere gsm mee?

Ik heb een gsm van Nokia een model uit 2002, ik denk dat het een 3510 is. Enkele jaren geleden heb ik de batterij eens vervangen. Hij werkt nog steeds, maar ik vraag me af hoe lang zo'n model nog naar behoren gaat werken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Oudere Nokia's staan bekend om hun duurzaamheid. Zolang in Nederland de gebruikte gsm-frequenties niet wijzigen, kun je nog heel lang gebruik maken van je telefoon. Bij oudere telefoons is het toetsenbord vaak het kwetsbaarste onderdeel. Het zijn ook de enige bewegende onderdelen, dus onderhevig aan slijtage.

Het is de batterij die het begeeft. Die heb je al vervangen, dus als die van eendere kwaliteit is als de vorige, dan kan hij weer een hele tijd mee. Ik heb dezelfde Nokia vorige maand vervangen voor een nieuwe Nokia. Mijn nieuwe Nokia kostte 29 euro en ik ben er heel blij mee, hij is veelzijdiger en er kunnen veel meer SMSjes bewaard blijven. Bij de vorige moest ik hem iedere keer leegmaken. Nee ik kan niet fotograferen en e-mailen, maar dat hoeft niet zonodig. ;)

De oudere mobiels (zeker nokia) kunnen jaren en jaren meegaan. De batterij is wel een zwakte punt na een jaar of 2-3. Het moet goed te doen zijn om met een oude mobiel 6 jaar voor te kunnen, je hebt wel een grote kans dat je de batterij moeten vervangen na een 2-3 jaar. Tip soms is het goedkoper om een hele nieuwe 'oudere' telefoon te kopen dan een nieuwe batterij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100