Het navigatiesysteem van de Samsung is gratis maar kost wel data tijdens het rijden..... wat houden die data-kosten concreet in?

Als ik tijdens het rijden het navigatiesysteem gebruik, hoeveel mb kost me dat? Ik heb een abonnement voor €30,- per maand. Bij KPN winkel wisten ze me dat niet te vertellen

Weet jij het antwoord?

/2500

Een collega van mij had het perongeluk aan laten staan met de auto naar Oostenrijk. Die was € 2.500 kwijt aan data kosten.

Waarschijnlijk heb je een navigatie-app op je Samsung telefoon. Als de kaarten niet lokaal op je telefoon/SD card staan, dan wordt tijdens het rijden de kaart stukje bij beetje gedownload. Dit geeft dus dataverbruik. Als je een abbo hebt incl ombeperkt internet, heb je binnen NL geen probleem: rijden maar. Let er wel op dat als je geen data-abbo hebt óf je rijd de grens over, dat het dataverkeer je erg duur kan komen staan. De datakosten zijn de standaard kosten per Mb van je provider (KPN dus). De tarieven staan vast op de website van KPN Mobiel. Dat had de KPN medewerker je moeten kunnen vertellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100