Hoe kunnen zoveel mensen een mobiele nummer hebben als er maar 100miljoen mogelijke nummers zijn?

Op de aarde leven zoveel mensen en tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een mobiel met een mobielenummer, maar er zijn maar 10x10x10x10x10x10x10x10= 100miljoen mogelijke nummers. Hoe kan het dat iedereen dan een eigen nummer heeft en als iemand hetzelfde nummer heeft als jij hoe weet je mobiel dan welk nummer hij moet bellen?? Alvast bedankt als je het antwoord weet en met mij wil delen (:

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn ook heel veel mensen die GEEN mobieltje hebben, denk maar eens aan Afrika, ook China en India, Pakistan, Zuid Amerika.

In NEDERLAND (dus binnen het landnummer 31 en het mobiele "netnummer" 06) zijn 100 miljoen nummers mogelijk. Maar er zijn meer landen. In Duitsland bijvoorbeeld heb je het landnummer 49, met daarbinnen meerdere mobiele "netnummers" zoals 0171, 0172, 0176, 0151, en misschien nog wel een hele rij. Binnen bijvoorbeeld 0176 heb je ook 100 miljoen mogelijke mobiele nummers, en binnen die andere mobiele "netnummers" waarschijnlijk ook. In andere landen heb je weer andere landnummers en andere (één of meer) mobiele "netnummers", en daarbinnen heb je dus wéér extra mogelijke nummers. Op die manier zijn er dus zoveel mobiele nummers mogelijk. Zolang niet al die mensen een Nederlands mobiel nummer willen hebben, gaat dat gewoon goed.

Dat mobiele telefoonnummers bestaan uit 06 en daarachter 8 getallen, is niet wereldwijd zo. In China bestaan mobiele nummers bijvoorbeeld uit 11 getallen. Daarnaast bestaan er de landcodes, maar dat is hierboven al uitgelegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100