Kan je een streepjes code via je mobiel laten scannen?

In de reclame van T-mobile zie je dat Brownie een streepjes code via de telefoon laat zien aan Ali B die in de supermarkt staat en daar laat hij zijn telefoon aan de supermarkt medewerkster zien en zij scant hem af door de scanner op zijn mobiel te richten.

Maar kan die eigenlijk wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan inderdaad. De streepjescode is een plaatje van zwarte en witte vlakken. De scanner probeert het patroon uit te lezen en zet dit om in een getal. Dat getal moet gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een productdatabase. Bij een supermarkt zorgt die database voor de koppeling tussen de code en de prijs. Hoe je dit aan een scanner aanbiedt maakt niet uit, dat kan ook op het display van je telefoon. Toegevoegd na 4 minuten: Je kunt dit ook zelf testen. Met programma's zoals Appie kan je met een mobiele telefoon producten zelf scannen om een boodschappenlijstje te maken. Maak een foto van zo'n product op een andere telefoon en scan die in. Dan zal je zien dat dit werkt als de foto scherp genoeg is en het streepjespatroon goed onderscheiden kan worden.

Ja met Appie app kan dat en dan Ziet hij welk artikel het is.9

Ja dat kan maar het kan nog maar bij heel weinig producten ikzelf vind de app redlaser het beste ook al heeft die zelfs weinig poducten.

In android en ios wel. moet je effe naar de app store of android market gaan en barcode intypen. misschien ook in windows phone maar dat weet ik niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100