Hoe achterhaal je een onbekend mobiel nummer?

Ik krijg al een paar weken telefoon van een onbekende beller op mijn mobiel. Als ik terug bel krijg ik alleen maar de voicemail . Hoe kan ik er achter komen wie deze beller is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat je in heel wat gevallen de identiteit van onbekende nummers makkelijk zelf kunt achterhalen. De enige vereiste is dat jij en de onbekende persoon beiden whatsapp op jullie smartphone hebben staan. Met grote bedrijven lukt het dus helaas niet (we kijken naar jullie, anoniem stalkende telecombedrijven). Het werkt als volgt: je voegt het onbekende nummer toe aan je Whatsapp contactenlijst. Onder pakweg de naam 'stalker' of 'smeerlap', dit is toch alleen voor jezelf zichtbaar. Kies daarna voor 'Nieuwe chat', kies het onbekende contact en tik een paar letters in maar verstuur die uiteraard niet. Vanaf dan kun je de profielfoto en Whatsapp-naam van de persoon in kwestie zien. Een rondje Facebook later, en je weet exact wie je probeerde te bereiken.

Bronnen:
http://www.hln.be/hln/nl/958/iHLN/article/...

Je kunt altijd nog proberen om het mobiele nummer (gewoon als 0612345678) eens door Google te halen. Met name telefoonnummers van oplichters/verkopers/andere lastigvallende personen kom je zo vaak wel tegen. Mocht het niets opleveren dan kun je altijd nog het telefoonnummer blokkeren in je telefoon (meestal te selecteren vanuit de oproepenlijst). Mocht diegene nog eens bellen dan wordt het gesprek automatisch geweigerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100