Hoe werkt de "verbeterde nauwkeurigheid" van plaatsbepaling op een Samsung S5?

Ik heb een Samsung S5 (Android). Daarop kan ik de GPS aanzetten.

Het toestel vraagt mij regelmatig of ik de nauwkeurigheid van de plaatsbepaling wil verbeteren. Daartoe moet het dan zo af en toe anonieme lokatiegegevens naar Google sturen.

Mijn vraag is: wat betekent die "verbeterde nauwkeurigheid"? Wat gebeurt er dan? En hoe kan de nauwkeurigheid van een GPS-plaatsbepaling worden verbeterd?

Simpel gezegd: wat houdt dit in, en hoe werkt het?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij wordt op basis van door uitgezonden en door een googleauto opgepikte Wi-Fi SSID's de plaats bepaalt. Ik vraag me altijd af of die bepaling beter is. Bij een spel wat ik speelde wat GPS-gebaseerd was werd aangeraden dit vooral uit te laten. https://support.google.com/coordinate/answer/2569281?hl=en Toegevoegd na 4 minuten: http://www.zdnet.com/article/how-google-and-everyone-else-gets-wi-fi-location-data/ De methode voor het vinden gaat al niet meer via de auto's maar door dat je smartphone gewoon de locatie van jouw Wi-Fi hotspot en GPS locatie meestuurt. Toegevoegd na 1 dag: Leg even de min uit.

Hoe naukeurigheid kan worden verbeterd is met een systeem wat 'differential GPS' heet. Hier zijn vast punten in het land waarvan de positie uitermate precies is bepaald, deze punten hebben een GPS ontvanger, door nu het ontvangen signaal te vergelijken met de ware positie krijg je een bepaalde 'off-set' of differentie. Door nu deze afwijking door te sturen met het GPS signaal weet elke ontvanger in de buurt wat de juiste 'off-set' is, en corrigeert deze. GPS ontvangers in vliegtuigen werken zo op radiobakens waarvan de positie exact is bepaald.(nog niet wereldwijd)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100