Waarom verschillen opladers/accu's in volt en mAh?

Ik heb dus een iPad lader van 12volt en ik heb een lader bij mijn telefoon (lg g3) van 5volt. Wat is het verschil hiertussen en kan ik ze beiden door elkaar gebruiken?
En wat is het verschil in mAh output? Ik keek naar van die powerbanks en een zo'n power bank had 2 USB's output, een 1 mAh en een 2,1 mAh. Op de lader van mijn telefoon staat 1,8 mAh.
Kan ik mijn telefoon dan wel op de 2,1 mAh van de power bank aansluiten? En zou mijn telefoon sneller laden met de iPad lader omdat deze 12 volt is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze verschillen niet in voltage de iPad lader is namelijk geen 12V, maar deze is 5V en kan 2A leveren.(dus zo'n 10W) In principe is het zo dat hoe hoger de (m)A is hoe sneller je iPad of telefoon geladen wordt, maar hier zit wil een grens aan. Kan bijvoorbeeld de iPad niet laden op een iPhone lader als ik op de iPad bezig ben, bij spelletjes loopt de batterij met lader zelfs leeg... Maar als je telefoon 1.8mAh 'trekt' dan kan de powerbank dat dus makkelijk leveren(2.1mAh) Toegevoegd na 1 minuut: De cijfertjes zijn zelfs nog iets rooskleurige: PC USB 5 volts 0.5 amps 2.5 Watts iPhone Charger 5 volts 1.0 amps 5 Watts iPad Charger 5.1 volts 2.1 amps 12 watts

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100