Kan ik gegevens van mijn kapotte smartphone nog op enige manier overzetten naar de pc?

Mijn gsm is volledig 'dood'. Als ik deze aansluit aan de oplader doet ie helemaal niets meer, zowel aan de stroom als op de pc. Kan ik dus gegevens (zoals whatsapp, berichten, etc.) die niet op de sd-kaart stonden nog recupereren?

thnx :)

Weet jij het antwoord?

/2500

whatsapp maakt zelf vaak backups die op de sd kaart terecht komen. De SD kaart kan je dan uit je toestel verwijderen en uitlezen. Dingen als contacten worden ook met je google account gesynchroniseert. Die zou je dan ook nog terug moeten kunnen halen.

Dat zal moeilijk worden (en duur). Technisch gezien kan het, als je een zware crimineel bent lukt het specialisten wel. Een paar lichtpuntjes zijn er wel: WhatsApp berichten blijven een tijdje online staan. Gmail staat sowieso online. Maar heb je al geprobeerd of'tie het doet met een andere accu? Mijn telefoon is niet aan de praat te krijgen zonder accu, ook niet aan de lader. Ik zou ermee naar een telefoonwinkel gaan.

Let er wel op dat als je je toestel opstuurt voor reparatie, dat ze altijd een fabrieksherstel uitvoeren. Je kunt dus inderdaad beter een nieuwe accu of oplader proberen.

Je kan je sim en geheugenkaart even in een andere gsm stoppen en dit dan overzetten naar je pc.

Ligt eraan op welke manier je mobiel kapot is. Maar mocht het interne geheugen van je telefoon nog wel aardig goed zijn (niet volstrekt verbrand, doormidden of verroest) kan hij wel aangesloten worden op een speciaal apparaat die je weer aan kan sluiten op je computer. Je gegevens zijn dan nog wel af te lezen. Toegevoegd na 1 dag: In de bron een bedrijf die het op zou kunnen lossen. De tweede bron een goedevraag antwoord. Gaat over computers, maar een soortgelijke methode zou ook kunnen werken met een ander apparaat.

Bronnen:
http://www.goedkopedatarecovery.nl/?gclid=...
http://www.goeievraag.nl/vraag/computers-i...

als het nog lukt om je mobiel aan te sluiten op je pc dan kun je al die bestanden gewoon verplaatsen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100