Kan het kwaad als je, je telefoon de hele nacht oplaad?

Toegevoegd na 7 minuten:
En als het geen kwaad kan en stopt er automatisch met opladen dan loopt hij toch weer leeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor, dit kan helemaal geen kwaad. Hij stopt inderdaad automatisch met laden als de batterij vol is, en zo lang je hem aan de oplader laat zitten zal de batterij niet leeglopen.

Wat bedoel je met kan het kwaad? Als je je afvraagt of de levensduur van je batterij daaronder gaat lijden is het antwoord: als je dat slechts uitzonderlijk doet niet, integendeel. Als je het echter elke keer doet is het een ander verhaal. Als je geen volle accu nodig hebt is het bovendien beter de accu bijvoorbeeld maar half op te laden (want hoe voller de accu, hoe korter de levensduur ervan). Als je dan toch eens een weekendje of weekje zou wegmoeten zonder schrik te hebben om een lege accu te hebben mag (moet!) je deze wel een hele nacht opladen.

nee, je kan je mobiel gewoon opladen, en als de batterij vol is stop de oplader met opladen maar omdat je mobiel nog in de oplader zit gaat de batterij niet leeg

Met de moderne lithium-ion batterijen die in telefoons zitten hoef je je geen zorgen te maken over te vaak, te veel of te weinig opladen. Ook een batterij helemaal leeg laten gaan is niet schadelijk. Dit in tegenstelling tot bijv. een auto-accu die kapot gaat als je hem helemaal laat ontladen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100