Moet er op een android mobieltje ook een virus scanner?

Ik heb al langere tijd een Samsung Galaxy y en sinds kort heb ik er een paar APPs op gezet, maar nu gaat mijn mobieltje steeds uit en dan naar het inlogscherm van mijn mobiel!? Kan dit door 1 van die APPs komen, of moet er ook een virusscanner op een android mobieltje?

Toegevoegd na 11 uur:
Ik heb inmiddels een scanner erop gezet.
Bedankt WillemVDBe en Mastha, voor jullie snelle antwoorden!
Hebben jullie ook een idee hoe ik erachter kan komen welke APP de boosdoener kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is zeer.verstandig om een scanner te hebben hoor! virus zit ook.op een site dat jij bezoekt, dus als je op internet zit heb je grote kans dat je virus kan krijgen. Maar als je tel elke keer uit gaat dan kan het aan een app liggen ja. Dat wil niet zeggen dan een virus is maar dat je tel die app niet aankan of zoiets.

Bij Android kan bijna iedereen een app maken. Niemand keurt de app goed of af. Er KAN dus een virus in zitten. Dus een virusscanner is geen luxe. Bij Apple, worden de apps gecontroleerd, dus er kan geen virus inzitten.

Ik heb ook de Samsung galaxy young gehad, en ik had er ook een virus scanner van anti-virus en ik heb nog nooit een virus erop gehad. Maar de Samsung galaxy young gaat snel kapot en gaat raar doen!

Bronnen:
me zelf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100