Routeplanner of een smartphone ?

Veel smartphones hebben tegenwoordig ook een routeplanner, maar nu vraag ik mij af, werken deze routeplanners op de smartphone dan via het GPS-netwerk of via het internet ?
En mocht dit via het internet verlopen, hoeveel MB zou dit gebruiken dan per dag gemiddeld, en hoe werkt dit in het buitenland ?

Toegevoegd na 11 minuten:
Routeplanner moet dus zijn, navigatiesysteem, om misverstanden te voorkomen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Routeplanner kan via WiFi en GPS gaan, alleen dan moet je weten of je GPS ingebouwd hebt?

Afgezien van Google, werken de routeplanners als een "stand-alone" (TomTom/Route 66/Navigon/etc); maakt dus gen gebruik van Internet en is dus gratis! Het maakt niet uit of je die routeplanner in NL of het Buitenland gebruikt; die satellieten hangen toch wel in de lucht; dus ook in het Buitenland gratis! Toegevoegd na 2 minuten: Uiteraard moet die Smartphone wel GPS hebben!

Als je een routeplanner op een smartphone gebruikt dan is het zaak dat de routekaart van het programma zich in het geheugen van de telefoon bevindt. Dergelijke navigatieprogramma's of apps zijn zelf niet gratis, maar tijdens het gebruik hoeven ze geen informatie van internet te halen, zodat ze dan gratis kunnen werken. Bedenk echter dat als je bij dergelijke navigatie ook file-informatie inschakelt er toch weer verbinding nodig is zodat vooral in het buitenland de kosten weer op kunnen lopen.

Bronnen:
heb zelf Tomtom 7 op HTC touch draaien.

Het gaat via gps. Als je Tom Tom koopt voor 90 euro ofzo (even duur dacht ik als een echte Tom Tom ) dan staan de kaarten op je telefoon en hoef je ze niet te downloaden. Normaal als je Google maps ofzo gebruikt download hij de kaart die je wil zien. Je kunt dus kiezen wat je zelf fijner vindt: 1 of 2 apparaten. Let wel dat je als je de smartphone koopt je een auto oplader en een dingetje om het in te zetten ook nog moet kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100