Kan je mobiel door andere telefoons leeg raken?

Tijdens gym hebben we een bak waar je je waardevolle spullen in moet doen, dus daar zitten ook zo'n 20 telefoons in. Dit is nu al de 3de keer dat ik m'n mobiel er (bijna) vol erin doe, en aan het einde van de les is die ineens (bijna) leeg. Normaal is die nooit plotseling bijna leeg, zou er een verband kunnen zijn? Of heet het een andere reden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk staat die bak dan in een koude omgeving. Accu's gaan sneller leeg door de kou en als je dan ook nog een kwalitatieve minder goede accu hebt met weinig mAH, kun je het wel vergeten. Het licht dus niet aan de andere mobieltjes, maar de omgevingstemperatuur.

normaal zou dat niet kunnen, maar misschien duwt er een ander mobieltje op een knop waardoor hij belt of zo. tips: zet je mobiel altijd helemaal uit. of laat hem in je broekzak of als je dat hebt in je kluisje zitten.

Ik kan me voorstellen dat zo'n lading telefoons vlak bij elkaar met allemaal bluetooth aan helemaal gek worden en niet weten wie ze wel en niet detecteren. Aangezien bluetooth een stroomvreter is zou het zomaar kunnen dat hierdoor je telefoon een stuk sneller leeg gaat. Je zou om te beginnen dus je bluetooth (en ook je wifi) uit kunnen zetten voor je de telefoon bij de club legt. Uiteraard heeft helemaal uitzetten, zoals al gesuggereerd is, hetzelfde effect.

Als het een metalen bak is dan kan het zijn dat de telefoon moeite heeft om contact te houden met het GSM-net. De telefoon probeert dan regelmatig met maximaal vermogen het contact te herstellen, dit kost natuurlijk veel batterijvermogen. Zet de telefoon in vliegtuigmode zodat alle zenders en ontvangers uit staan: 3G, Wifi, Bluetooth en GPS.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100