Samsung galaxy uit de schappen!?

Ik heb dit gerucht van vrienden gehoord.

Het verhaal gaat dat Apple niet meer wil dat Samsung de Galaxy reeks verkoopt.

Is dit waar?

(ik schrok hier nogal van)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, het is een heuse oorlog. En daarin worden vooral met patenten gestreden. Dus rechtzaken dus. Vandaag heeft de NL-rechtbank Apple in het gelijk gesteld voor wat betreft 1 patent. Namelijk dat het bladeren van foto's gelijk is aan die van Apple en wat zij als een patent hebben vastgelegd. Het gevolg daarvan dat vanaf oktober er geen Galaxy toestellen (drie varienten) meer verkocht mogen worden. Maar Samsung zou een software update kunnen uitbrengen om dit stukje te veranderen en daarmee het patent te omzeilen. Het gaat hierbij alleen om een stukje manier van gebruik. De overige claims dat samsung teveel uiterlijk op Apple lijkt zijn allemaal van tafel geveegd. Maar 1 patent is al voldoende om verkoop stop te laten zetten. En dat is ook de reden waarom bedrijven dure patenten laten vastleggen. Dus Apple is hierin in zijn recht. Nog afgezien dat Apple in de rechtzaken van NL en Duitsland met 'bewijsmateriaal' heeft gerommeld.

Bronnen:
http://androidandme.com/2011/08/news/more-...
http://tweakers.net/nieuws/76359/rechter-v...

Ja Apple heeft een rechtzaak tegen Samsung aangespannen omdat de producten teveel op de iDingen lijken. De rechtzaak over de Galaxy Tab is verloren en Samsung mag die dus nog gewoon verkopen. De Galaxy telefoons mogen officieel niet meer verkocht worden maar Samsung gaat toch door met de verkopen.

Het is heel simpel eigenlijk: Apple heeft een mechanisme tijdens het foto's kijken ontwikkeld wat erg handig is (het heeft te maken met foto's sliden tijdens het inzoomen) Aangezien Apple dit bedacht heeft, en ze het zo handig vonden, hebben ze er octrooi op gezet, en daarmee gezegd dat alleen Apple het mag gebruiken. Samsung heeft vervolgens in de galaxy II telefoon datzelfde trucje gebruikt tijdens het foto's kijken. Dus het idee van Apple gebruikt voor hun eigen product. Apple vind dit niet eerlijk en wil dus niet dat het met datzelfde idee verkocht wordt, en dat mag volgens de wet ook niet, want er staat een octrooi op. Vervolgens heeft de rechter gezegd dat de mobiel(s) niet verkocht mogen worden, en dat gaat over 7 weken in. Samsung hoeft alleen maar een kleine update te doen in hun software en dan is het probleem opgelost. En nu zit iedereen te zeuren dat Apple gemeen is en zo hun concurrentie kinderachtig uitschakelt. Terwijl dat niet het doel is van Apple, ze willen gewoon niet dat hun idee door anderen wordt gebruikt, en ik geef ze groot gelijk. Toegevoegd na 2 minuten: Deze dingen zijn natuurlijk niet te voorkomen als mobieltjes zoveel op elkaar gaan lijken. En Apple en Samsung gaan misschien wel veel meer van dit soort 'ruzies' krijgen. Maar that's the way life works. Toegevoegd na 15 minuten: Verder is Samsung inderdaad bezig met hun besturingssysteem zo aan te passen dat het wel weer verkocht mag worden

Ja kijk anders op nu.nl daar staat meer informatie of op iphoneclub verder heeft samsung een rechtzaak verloren omdat; het scrollen van foto's te veel op het scrollen van foto's op de iphone leek. De mobielen die niet meer worden verkocht:samsung galaxy 1/2 en de galaxy ace.

Nee, Samsung gaat het onderdeel van de software herschrijven waar het allemaal om ging (foto's bekijken) en dan hoeven ze niet uit de schappen te worden gehaald.

ja en nee. het gaat niet om alle tablets van samsung. Verwachting is verder dat de serie die nu verboden is te verkopen over een paar maanden alweer te koop is. Samsung zal hoogstwaarschijnlijk ongeveer dezelfde tablets op de markt brengen maar met een eigen besturing. ze zagen het verbod al aankomen en waren er al druk mee bezig. ze verweren zich zelfs tegen het verbod, want volgens samsung hebben ze het niet van apple gekopieerd. "Samsung zegt dat het idee voor een computer á la de iPad al zichtbaar was in de film 2001 van Stanley Kubrick uit 1968."

Bronnen:
http://www.z24.nl/ondernemen/artikel_23431...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100