Is een BlackBerry ook handig voor kinderen?

O.a. Kunnen kinderen er goed mee omgaan?
En is het wel geschikt voor hun...
Ik heb het over een 12-jarige.

& Dan een BlackBerry Curve 8520.

Graag tips/ervaringen of deze telefoon bij hem past...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ken genoeg kinderen van deze leeftijd die een blackberry hebben. Min ervaring is wel dat de telefoons op deze leeftijd een minder lang leven beschoren zijn. Kinderen zijn ( niet allemaal) vaak minder voorzichtig en ik vind persoonlijk dat een dure telefoon het verdiend er voorzichtig mee om te gaan. Op school zal hij m ook niet uit het oog moeten verliezen, want er zijn ( sorry dit is echt waar!) genoeg kinderen die niet zullen schromen het te pikken. Een paar keer laten vallen en je mooie dure telefoon is gelijk niks meer waard. Hij zal waarschijnlijk geen moeite hebben de bb onder de knie te krijgen, maar voor mij zou het een afweging zijn. Onze dochter kreeg m toen ze 15 was.

Kinderen snappen die dingen uitzonderlijk snel dus het kan best. Het menu van een Blackberry is best ingewikkeld maar een kind snapt het na een week wel goed.

Blackberry is eigenlijk voor het zakelijk leven, voor mensen die hun zakelijke dingen op hun PDA willen zetten. Ik denk niet dat de Blackberry echt iets voor kinderen is, het wil natuurlijk niet zeggen dat veel kinderen hem kopen, jongeren huppelen nou een maal vaak met de hype mee.

Kinderen boven de 10 kunnen er sowieso beter mij om gaan dan onder de 10. en boven de 10 hebben het ook meer nodig. Alleen zijn kinderen erboven niet altijd voorzichtig dus als je er dan een koopt voor en 12 jarige, zal ik niet zo'n dure kopen voor het geval dat.

nou het kan wel maar je moet ze niet aan kinderen geven die onder de 8 of 9 zijn ik ken wel iemand die 8 is en die een bb heeft maar die schept er wel veel over op dus het lijkt me niet zo handig voor 1 2 3 4 5 6 7 jarigen

persoonlijk heb ik geen ervaring met een Blackberry, maar als ik een telefoon voor een 12 jarige zou moeten kiezen zou ik voor iPhone gaan. Omdat die simpel en makkelijk te bedienen is. daarnaast kun je ouderlijk toezicht erop instellen, ik weet niet of dat op een Blackberry ook kan. boven dien zijn er op iphone veel meer apps die ook voor 12 jarige leuk zijn. Als je een iPhone 4 nog een beetje duur vind, of geen abonnement wilt kun je kijken naar een simlock vrije tweedehandse die zijn vaak ook nog goed een een stuk goedkoper. wat ook een optie is om een goedkope telefoon te kopen en een iPod touch. Dan kun je de telefoon meenemen zonder bang te hoeven zijn dat die gestolen wordt en heb je de functionaliteit van een iPhone als je de iPod mee neemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100