Duurt het langer als je van Zuid-Limburg naar Zeeland belt dal als je met iemand van een dorp verder belt?

Dus dan bedoel ik dat het langer duurt voordat je hoort wat de persoon in de microfoon zegt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, het duurt een seconde of wat langer voordat je die persoon te spreken krijgt. Want voor een andere provincie moet je namelijk eerst een kengetal intoetsen. Terwijl iemand in een naburig dorp tegenwoordig meestal onder hetzelfde kengetal zit, en je dus alleen het netnummer hoeft te kiezen. Waarbij ik dus uitga van een gewone vaste telefoonverbinding. Bij 06-nummers zal het niets uitmaken.

ik neem aan van niet, al het data verkeer gaat via de satelliet en het maakt dan dus niet uit waar je zit in nederland.

Je zal het tijdverschil vast niet merken. De snelheid van het licht is ongeveer300.000 km per seconde 8ms. (precies 299.792.458 m / s) Maar electrische signalen hebben een weerstand vermits ze door een draad worden geleid. De snelheid in telefonie ligt tussen de 40 en de 70% van de lichtsnelheid, dus nog steeds minimaal 120.000 km per seconde.

nee, anders zou je vandaag al moeten gaan bellen naar de persoon die je morgen wil spreken aan de andere kant van de aarde (niet gelet op tijdsverschil) er zouden anders ook hele lange stiltjes vallen tijdens telefoon gesprekken omdat het signaal er zo lang over zou doen. alles gaat via satellieten, dus afstand maakt niets uit voor de snelheid en andersom

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100