Zijn telefoons met een abonnement tegenwoordig allemaal simlockvrij?

Hallo allemaal,

Ik heb laatst een galaxy s5 bij mijn verlenging gekozen, ik was Iphone gewend, en mis deze nu ook en kan niet met mij nieuwe telefoon overweg. Nu wil ik hem ruilen, maar vraag mij af.. zijn alle telefoons tegenwoordig simlockvrij? kan het zelf nergens vinden en zit bij vodafone.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de meeste abonnementen is de telefoon simlockvrij, anders dan bij pre-paid ben je immers een contract aangegaan met de telecommaatschappij, waardoor deze er van verzekerd zijn dat ze hun geld krijgen. Je hebt de telefoon in het bezit, dus je het testen door een simkaart te lenen van iemand die belt met een andere provider. Heel simpel. Soms, als de telefoon geleverd is via de provider, zit er geen simlock op maar is de telefoon wel branded, dat houdt in dat er andere software opzit en dat updates vaak later uitgerold worden (of niet)

Nee, niet alle telefoons zijn simlock vrij (simlock is er overigens wel af te halen). Bij Iphones geleverd door T-mobile (bij abonnement) zit sinds 2012 geen simlock meer en kan je dus je Vodafone simkaart gebruiken. Als je het toestel los koopt is deze in 99,9% van de gevallen simlock vrij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100