Wat is de juiste maat racefiets voor mij?

ik ben 1,90 en zoek dus een racefiets. Dat doe ik op marktplaats, dus kan er niet even op gaan zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Loop even naar de fietsenmaker en hij meet je op,dan weet je dat ook weer. Je bent niet verplicht er meteen een tweewieler aan te schaffen.

Dit heeft te maken met jouw binnenbeenlengte. Je been moet helemaal gestrekt zijn als de pedalen beneden staan. Dit om optimaal gebruik te maken van jouw kracht en de fiets. bijgevoegd een link waar je misschien wel iets aan hebt.

Bronnen:
http://www.bikegigant.nl/files/framematen.asp

De juiste framemaat is ontzettend belangrijk voor je eigen fietscomfort en de juiste maat heeft absoluut niet alles te maken met je lengte, zo kunnen twee mensen die allebei 190 centimeter lang zijn, wel een andere maat frame nodig hebben. Om een goede maat fiets voor jezelf te bepalen moet je drie dingen meten: 1) de binnenbeenlengte meten 2) de romplengte (gemeten vanaf dat holletje in je hals) 3) de armlengte (gemeten vanaf een bepaald punt in je schouder). Het beste kun je gewoon eens langs de fietsenmaker om dat allemaal te laten opmeten en dan vragen welke framemaat het beste bij jou zou passen. (Hierbij zou ik uiteraard niet direct aangeven dat je die fiets op marktplaats wilt gaan bestellen).

De binnenbeenlengte bepaalt de hoogte van het frame (lange benen - hoog frame en korte benen - laag frame) De lengte van je armen i.c.m. de stand van het zadel (naar voren of achteren) bepaalt de ideale lengte van je stuurnok. Mee eens dat de afstelling van stuurhoogte en stuurstand ook heel persoonlijk is; je moet er wel lekker mee kunnen (blijven) fietsen. Aanschaf via Marktplaats; dan zou ik dit laten bepalen door de framehoogte; de kosten van eventueel een andere lengte stuurnok liggen nogal wat lager dan de aanschaf van een hoger/lager frame

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100