Moet de tourkaravaan stoppen bij nadering van een trein bij een spoorwegovergang of heeft deze voorrang? >Tour de France<

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De trein heeft altijd voorrang. Dat moet ook wel, want de bomen gaan automatisch dicht wanneer er een trein aankomt. In onderstaande Bron vind je het officiële reglement. In artikel 19 staat dat het renners verboden is, een spoorwegovergang over te steken wanneer de bomen zijn gesloten. Renners die dit verbod overtreden, worden gediskwalificeerd. Tegenwoordig leggen de spoorwegen in overleg met de organisatie de treinen stil op die momenten cq die plekken waar de Tour langskomt. Bovenstaande regel blijft nog wel gelden, maar het zal er slechts bij zeer hoge uitzondering op aankomen. Toegevoegd na 3 minuten:   Toevoeging: Het gebeurt af en toe nog wel dat de renners moeten wachten voor gesloten spoorbomen. In 2009 is dat nog gebeurd - zoek op Internet op de zoektermen "Tour de France" en "level crossing" (beide tussen aanhalingstekens zetten). De Tour doet ook andere landen aan; daar is de kans wat groter dat de spoorwegen niet mee kunnen werken door de treindienst aan te passen.

Bronnen:
http://www.letour.fr/2010/TDF/COURSE/docs/...

De renners moeten stoppen,trein heeft altijd voorrang.

Vroeger kwam het nogal eens voor dat renners moesten stoppen wegens een langskomende trein. Zoals je weet kan een trein niet zo snel stoppen, en het is daarom nogal lastig in te schatten of een trein tegelijk bij een overgang aan komt als de tourkaravaan. De trein had dus altijd gewoon voorrang, net als in elke andere verkeerssituatie. Echter, tegenwoordig heeft de tour organisatie er samen met het spoorbedrijf voor gezorgd dat er op de tijden dat de tour langs komt geen treinen rijden op de betreffende trajecten.

Jullie hebben het fout, renners hebben voorrang. Echter is het oversteken wel op eigen risico

Renners zullen moeten stoppen, echter de tour rijdt volgens een strak geschat reisschema. Hierdoor zou het goed mogelijk kunnen zijn dat er afspraken worden gemaakt met treinmaatschappijen dat er op een bepaald traject tijdelijk geen treinen rijden. Zou je als renner ondanks alles doorrijden dan kan dit een reden zijn voor de tourdirectie om je een boete op te leggen of zelfs uit de koers te nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100