Waarom is er veel meer media aandacht voor de Tour de France dan voor o.m. de Giro d'Italia en de Vuelta Espana?

Is het omdat de Tour de France net in de komkommertijd valt? Of speelt de traditie een rol? Of spelen andere factoren een rol?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Tour de France spreekt het meest tot de verbeelding. Hij is er al sinds 1903 en was toendertijd de eerste grote meerdaagse wielerwedstrijd. De Giro was pas in 1909 en de Vuelta nog later. Zoals dat dan gaat is de naam dan al gevestigd als " de eerste" en daarmee de originele. Vooral het mediaspektakel er omheen laat de Tour van zich doen spreken. De Tour is en blijft wel het grootste wielerspektakel, net als Wimbledon dit voor tennis is.

De Tour de France is de oudste (1903. Giro 1909, Vuelta 1935). De Tour valt precies in de zomervakantie (voor Europa dan) en de hele internationale wielertop geeft acte de presence, meer dan bij de andere rondes.

Doordat de Tour de France het oudste is en de meest spectaculiere wielerrace ter wereld is, heeft de commercie hier goed op ingesprongen en valt er qua pubbliciteit het meeste aan te verdienen. De Giro en Vuelta zijn veel minder mondiaal ingesteld en hebben een veel groter nationalistischere uitstraling. Zoals altijd is het dus weer een financiele kwestie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100