Waarom verandert er niks in het algemeen klassement bij de top drie in de Tour de France?

Bijvoorbeeld Contador komt toch niet gelijk binnen als Nocentini, maar toch blijft hij op 6 seconden in het algemeen klassement.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als groepen tegelijkertijd over de streep komen krijgen zij dezelfde tijd toegewezen. Er komen pas verschillen wanneer er in de groep gaten van 1 seconde of groter ontstaan - dan krijgen de volgenden weer de tijd van de eerste die daarna over de streep kwam zolang zij in dezelfde groep zitten. In een onafgebroken groep krijgt de laatste over de streep dus dezelfde tijd aangemeten als de eerste over de streep van die groep. Overigens zou er ook door middel van bonificaties een verschil kunnen worden gemaakt, maar dit is meestal voorbehouden aan de sprinters, en niet zozeer aan de klassementsrenners, wanneer er in grote groepen aangekomen wordt.

Mijn voorganger geeft eigenlijk al het perfekte antwoord, maar het is ook helemaal niet de bedoeling van Contador en/of Armstrong om die gele trui nu al te pakken, want dat betekend dat Astana de koers moet maken en moet controlleren en daar hebben ze nu net geen zin in, want ze sparen die krachten liever uit tot in het hooggebergte.

Contador en Nocentini kwamen wel tegelijkertijd binnen, ze zaten allebei in het peloton. Dus veranderd er niks in het algemeen klassement.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100