Is het karakter als je een etappe van wielrennen uitfietst met een gebroken pols of maakt dat het alleen maar erger?

Dus wat Robert Gesink heeft gedaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het punt was dat op het moment dat Gesink viel niet meteen duidelijk was datr het om een polsbreuk ging. Het was ook mogelijk gewest dat het slechts een kneuzing was en dat hij met een nacht rust en goede medisch begleiding vandaag weer op de fiets kon stappen. Pas na een bezoek aan het ziekenhuis werd duidelijk dat de renner niet meer verder kon. Als het meteen duidelijk was dat het een breuk betrof, dan had hij denk ik gelijk afgestapt. Het was dus niet iets van stoer doen of karakter hebben of wat anders maar Gesink dacht dat er een mogelijkheid was dat hij verder kon.

Het is uiteraard karakter als je doorfietst met een gebroken pols. Maar je maakt de breuk zeker ook erger. Maar sommige mensen gaan nu eenmaal voor iets, en hebben een droom. Die gooi je niet zomaar overboord.

In de wielersport is het meer regel dan uitzondering dat iemand de etappe met een breukje uitfietst. Het is uiteraard wel echt karakter. Of het de breuk erger maakt weet ik niet: wielrenners zijn kunstenaars met de fiets; wellicht kon hij zonder al te veel de pols te gebruiken de koers vrij normaal uitfietsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100