Moet je tijdens het hardlopen nu links of rechts op het fietspad lopen ??

Als ik aan het sporten ben loopt de ene rechts en de ander links!!! Snap er niks van!

Weet jij het antwoord?

/2500

op het fietspad rechts, is er geen fietspad en loop je op de weg waar ook auto's rijden, links waarom zou je op een fietspad links lopen, fietsen gaan niet zo snel, jullie zien elkaar wel, want op een fietspad zonder harde scheiding met de autoweg wil je toch ook niet links lopen lijkt me

Tegen het verkeer in is het veiligst, dan zie je het aankomen... Als je met het verkeer meegaat zie je het niet aankomen en kan je indien nodig minder goed reageren...

rechts natuurlijk inhalen gebeurt van links,rechts inhalen is ook verboden dus je moet rechts lopen

Ik ga even uit van de Nederlandse situtie, daarvoor moet je in de RVV kijken Hoofdstuk II. Verkeersregels§ 1. Plaats op de weg Artikel 3 1.Bestuurders zijn verplicht zoveel mogelijk rechts te houden. 2.Fietsers mogen met zijn tweeën naast elkaar rijden. Dit geldt niet voor snorfietsers. Artikel 4 1.Voetgangers gebruiken het trottoir of het voetpad. 2.Zij gebruiken het fietspad of het fiets/bromfietspad indien trottoir en voetpad ontbreken. 3.Zij gebruiken de berm of de uiterste zijde van de rijbaan, indien ook een fietspad of een fiets/bromfietspad ontbreekt. 4.In afwijking van het eerste en het tweede lid gebruiken personen die zich verplaatsen met behulp van voorwerpen, niet zijnde voertuigen, het fietspad, het fiets/bromfietspad, het trottoir of het voetpad. Zij gebruiken de rijbaan indien een fietspad, een fiets/bromfietspad, een trottoir of een === Als er geen voetpad is mag je dus van het fietspad gebruik maken, en omdat je geen bestuurder bent ben je niet verplicht rechts te houden (en mag je dus ook tegen het verkeer inlopen). Als vuistregel wordt meestal aangehouden, in de bebouwde kom met het verkeer mee, daarbuiten tegen het verkeer in zodat je dat aan ziet komen. Bij verlichting aan één kant, neem je in het donker natuurlijk de verlichte kant.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0004825/geld...

Ik denk dat je vooral je logische verstand moet gebruiken en dan moet bekijken waar je het beste kunt hardlopen. Dus...is het bijvoorbeeld donker, dan lijkt het me sowieso al niet handig om rechts op het fietspad te gaan lopen. Immers fietsers kunnen je minder goed zien en een botsing met een fietser kan ook erg pijnlijk en vervelend zijn (wel altijd een reflecterend jasje aandoen wanneer je gaat hardlopen of een lampje dragen). Bovendien rijden er op sommige fietspaden soms ook scooters / brommers. Maar ik loop eigenlijk altijd links, want het is altijd veiliger. Ook als het licht is. Je ziet het verkeer aankomen, dus kunt er dan rekening mee houden.

rechts dan kan de fietser paseren

Hallo.Is vrij simpel hoor want als je links loopt zie het verkeer aankomen zoals fietsers-brommers en eventueel auto's zodat je bij gevaar kunt uitstappen.Dit geld uiteraard alleen voor fietspaden en wegen.OP voetpaden is het uiteraard ieder voor zich en dat zie je dan ook bijvoorbeeld in een A'damse bos aan het ratje toe. Theo ( hardlooptrainer)

Bronnen:
http://www.hardloop-begeleiding.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100