Zijn de rugnummers 18 en 88 ook verboden in Nederland?

Zie http://www.knack.be/kanaal/mensen/mag-genkse-middenvelder-rugnummer-88-houden-/site72-section9-article29190.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er zijn veel voetballers die om verschillende redene speciale nummers vroegen bv. David Beckham had nummer 23. Dat wilde hij vanwege Michael Jordan, die hij bewonderde De spelers Celsinho (bij Lokomotiv) en Salvatore Foti (bij Sampdoria) dragen 88. Omdat ze in 1988 geboren zijn. Om dezelfde reden droeg Francesco Coco jarenlang nummer 77. Buffon probeerde dat ook - ook hij vroeg om het nummer 88. Maar er werd gezegd dat dat nummer fascistische connotaties had, want immers 88 = HH = Heil Hitler. Hij legde, na de aanval vanwege fascistische tendenzen, uit waarom hij 88 had gekozen. Hij zei: 'De 8 bestaat uit twee cirkels. Dat zijn er bij 88 dus in totaal vier. En dat staat dan weer voor het Italiaanse gezegde: "Sterke mannen hebben vier ballen"...'

Bij Ajax speelt Gabri met nummer 18, lijkt mij dat er geen sprake is van een verbod derhalve. Van Nummer 88 zou ik het niet weten, maar over het algemeen zie je dit soort 'hoge' nummers zelden op de Nederlandse velden.

Ik vindt dit wel weer heel ver gezocht van de Belgen.Ik denk dat het overgrote deel ven de toeschouwers totaal geen idee heeft,wat 18 of 88 in de slechte zin van het getal 8 te betekenen heeft,of dat hieraan een betekenis is te koppelen. Dan zou je ook niet op huisnummer 18 of 88 kunnen wonen,of autokenteken met deze getallen willen? Super ver gezocht.Zielig!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100