Jackpot: Als de Staatsloterij of de Lotto zegt dat de jackpot gegarandeerd gaat vallen, is dat manipulatie van het systeem?

Toegevoegd na 10 uur:
In principe kunnen ze bij elke trekking het vallen van de jackpot garanderen, maar dat doen ze niet.

De achterliggende gedachte is de extra verkoop van loten
e.d. voor de trekking. Dus manipulatie.

Zo ook met de Postcodeloterij. Grote wijken van Amsterdam worden nauwelijks getrokken omdat duizenden dezelfde postcode cijfers hebben. (1033)

Een hoop dingen gaan via de computer en die programmeren ze.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

scherp,dat denk ik dus al jaren . frappante is ook dat maanden de jackpot niet valt bij de staatsloterij maar met oud en nieuw altijd. de lotto,waar je vroeger alleen cijfers moest raden willen ze dat je ook de kleur raad. of er bij de lotto vals gespeeld kan worden lijkt mij vrijwel onmogelijk. dus ,staatsloterij is te manipuleren.

Tuurlijk niet - ze trekken gewoon desnoods net zo lang lootjes totdat iemand de prijs claimt.

Zoals mmm al aangaf: De trekking stopt niet bij het eerste nummer, indien het een garantie betreft. Het deelnemersregelement is daar heel duidelijk over: 24.1 Het Staatsloterijspel zonder Jackpot is de spelvorm waarbij met één of meer Staatsloten met een willekeurig nummer en/of één of meer deelloten met een willekeurig nummer wordt meegespeeld in een loterij, waarbij de bepaling van de winnende nummers kan plaatsvinden in meer trekkingen en waarbij de hoofdprijs is gegarandeerd. Het gegarandeerd zijn van de hoofdprijs houdt in dat bij de trekking van de hoofdprijs wordt bezien of het getrokken nummer in combinatie met de serieletters toebehoort aan een verkocht lot. De lotprijs bedraagt € 13,00 per heel Staatslot per trekking zonder Jackpottoeslag. Toegevoegd na 1 dag: is dus geen manipulatie van het systeem: Het systeem IS zo dat men doortrekt tot er een winnend lot is.

Ja in proncipe wel. Bij de staatsloterij trekken ze de gewone lprijzen altijd uit de verkochte loten. Vroeger de Jackpot alleen uit het gehele theoretische nummergebruik, waar 1/5 loten werden genegeerd, en ook dan was de jackpot niet gevallen. Dat negeren van de 1/5 loten is nu vervallen. Er valt iets voor te zeggen om de jackpot NIET te trekken uit de verkochte loten. Toegevoegd na 1 minuut: Als ze zeggen dat de Jackpot gegarandeerd gaat vallen, dan trekken ze dus wel uit de verkochte loten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100